време за прогноза 27 март 2023 2023-03-27 2023-03-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaWQvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0e0e742a37a476f1e7326f229686e410f2869575/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20170914_130653.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фалшива бременност, измама с петел и нови крясъци във Войната на буквите

И изниза се поредната част от сказанието за войната на буквите...ер малък срещу ер голям до последна капка кръв...

В самото начало цар Петър влиза в ролята на квартален полицай и води разпит насред царския двор. В ролята на разпитван е неугледен селянин, към когото са отправени обвинения, че е част от тайната школа от буквописци на Баян. Самата школа вече е обвеяна с мрачната слава на нещо средно между кръжок, НПО и секта.

Неугледният клетник мълчи и отказва да сътрудничи на властите, заради което изнервеният цар нарежда селякът да бъде убит.

Царица Мария Ирина се излежава в леглото, пъшка и страда, но някакъв местен лечител открива, че не е болна, а само малко бременна. Това усложнява ситуацията, защото цар Петър и невястата му не са консумирали още брака си, а тя вече е бременна, което означава, че трябва да пледира „невинност“ и да се позове на ...ъъъъ...непорочното зачатие като причина за появата на ембрион в утробата и.

По същото време Баян и обитателите на тайната пещера водят разговори около структурата на своята организация. Дори си основават своя църква, в която службите се водят от жена, което е направо теологична революция. Общо взето в тайната църква вече е пълно с хора, които преписват и пишат книги с тайните букви.

Мария Ирина в ситуация на нежелана бременност планира посещение до онази кръчма в Преслав, в която всички герои се отбиват от време на време.

Междувременно старата царица Мириам се завръща в двореца и всички са в шок, защото тя би трябвало да е в манастир, но не е. Тя също е в шок, защото на празничната маса има само каша. Цар Петър я посреща недружелюбно и напомня, че е била въдворена в светата обител, за да изкупи греховете си за прелюбодейство и държавна измяна. Мириам нагло отвръща, че волята на цар Симеон е била да го наследи не Петър, а друг от царските синове.

Баян е в кръчмата в Преслав, че къде другаде да е. Там се среща с Елени, прислужница на младата царица, пък тя го упътва да отиде до църквата. Там в сумрака Мария Ирина го уведомява, че е баща на детето и.

Баян отбива вероятността да стане официално баща като се позовава на ангажиментите си към някакво важно дело с голям обществен заряд.

Зрителите не искат да повярват, че е възможно някой нормален мъж да зареже красивата Мария Ирина заради библиотекарство или печатарство на непълен работен ден.

Кауза, кауза, ама все пак Баян греховно целува Мария Ирина насред църквата.

По същото време цар Петър вечеря в тъжна самота с интриганта Теофилакт.

Из гората Баян и Вениамин скитат и намират тленните останки на свои другари. Изобщо писането на тайни букви се оказва доста рисковано занятие. Заплахите от неочаквана смърт и нежелана бременност се множат.

В пещерата Баян издава нареждане да му намерят петел, за да го обезглави и да му източи кръвчицата.

Макрена, която все повече се опитва да наподоби Жената Чудо и Жената Котка, се среща с майка си, майката реве, та се къса, Макрена и обяснява, че ще остане стара мома, защото се е посветила на важно дело по опазване на тайните букви и дори може да ги пише, което означава, че те вече не са тайна, поне за нея.

Срещата продължава кратко и Макрена хуква из полето, а майка и остава, за да пореве в близък план.

Мария Ирина се среща тайно в църквата с Баян, който и дава някаква кесийка...с малко съдче, съдържащо кръв от петел. Демек да симулира в първата си брачна нощ...непорочност.

Аман от тия букви, бе...Баян зарязва красивата майка на детето си, заради някакви тайни букви, които няма как да са тайни, защото всеки тройкаджия по история знае как са се появили.

Вениамин и Баян отиват при майка си, царица Мириам, тя наплюва Вениамин и обяснява на двамата, че са гнусни и не ще да ги види, защото са отвратителна българска семка, поне според нея...Тъжен момент е...

Тъжно е и това, че във филмовата продукция отчяно се опитват да наподобят визията и стайлинга на Баян като този на Джон Сноу..., но се получава нещо друго.

Някои от зрителите се питат как двамата братя преминават през дворцовата охрана и стигат до покоите на старата царица, но карай да върви и млъкни сърце.

Царицата заради душевни терзания повръща в нощното гърне. Всички зрители се надяват, че поне тя не е бременна.

Обаче доказано бременната Мария Ирина нахлува в покоите на Петър, а той в самотно безсексие чете свитъци от баща си.

Мария Ирина го съблазнява...и му обяснява, че вече е здрава..., но от страх и обич се е появила в спалнята му.

И общо взето детето на Мария Ирина официално се сдобива с нов баща с леки...ДНК нюанси.

А по същото време някой рисува графити по стените на двореца.

Петър свиква дворцовия съвет, защото е в еуфория от факта, че тягостно продължителното безсексие е приключило и че жена му е ...ъъъ...му  е позволила да...добре, де...Пред дворцовия съвет се показва чаршаф , поизцапан с кръв от петел. Фалшива история.

Да обаче на стента на двореца пише „Царят е сиромах, сиромахът е цар“

Един от скитащите из гората буквописци е заловен от царски войници...

Сурсувул и Петър спорят върху значението на новите графити, Мириам ги призовава да живеят като преди, каквото и да означава това

Тук някъде става ясно, че царският печат го няма. Изяснява се, че го е взела старата царица Мириам.

Цар Петър и бременната му царица, в компанията на Сурсувул и старата царица Мириам гледат огнено шоу, което е било представено дори пред папата. Демек от висок клас.

По същото време синът на несправедливо убития боил Тарах открива таен свитък, подпечатан с печата на цар Симеон, в покоите на Мириам.

Появява се духът на Агата Кристи и завистливо крещи „Как не се сетих да добавя тази невероятна сцена в „Убийство в Ориент експрес“

Крясъци, писъци, горски етюди, война на буквите и буквотерапия от княз Баян

Макрена вече окончатено е в образа на Жената Чудо, а войници отиват до реката, за арестуват нейната майка и брат и...Почти ги арестуват, защото Макрена, Баян и още въоръжени буквописци нападат войниците и ги посичат с мечове или прострелват със стрели. Баян за всеки случай започва да крещи, което е ненужно, защото войниците са мъртви, а на реката има няколко и без това уплашени жени.

В двореца се провежда литературно четене на фалшивия свитък, който всъщност съдържа заповед за уволнение на кавхан Сурсувул.

Кавханът е разжалван. Мириам му говори някакви нелепости, той припомня мъките си от детството си и това е.

Кавханът си отива, за да заживее живот без осигуровки, заплата и безплатна храна.

Тук някъде серията приключва, но накрая поне става ясно, че по време на снимките не е постадало нито едно животно.

Да, бе. Малко ли агнешки плешки и пилешки бутчета се изядоха в този филм. Че и ги ядоха без нож и вилица. тя не случайно царицата Мириам възмутено пита "Само каша ли има"

Но петелът? Значи кръвта от петел май не е била пускана, а? Фалшива работа, нали ви казвам.

 

Ха, че то време за прогноза станало.

Днес ще е слънчево, но и хладно в Бургас и в региона. Особено в късните часове на денонощието.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...