различно 17 март 2020 2020-03-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTFXIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d9260fad4bc5baed0905a6418d7995067dd56703/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_37259.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Д-р Масри и страшният му въпрос „Кого ще спасите от любимите си хора“

Моят близък приятел д-р Зияд Ел Масри ме помоли да стана част от една негова кампания, с която си поставя за цел колкото се може повече хора в Бургас и в страната да поемат своята лична отговорност.

Обясних му, че не мога да отида при него и той ме успокои, че мога да направя онова, което той ме моли и от дома ми.

И вие можете да го направите.

Изглежда лесно и просто. Застанете някъде у дома си и си задайте само един въпрос. Онзи въпрос, който д-р Масри ми зададе.

Преди да ми го отправи, той ми каза, че отговорът ще бъде почти невъзможен.

Беше прав. Нямах отговор на въпроса му, защото всеки отговор беше страшен и грешен.

Д-р Масри и неговите мерки против корона вирус, които никой не е предложил

Ще ви кажа какво ме помоли да направя моят приятел. Да напиша на едни лист имената на хората ,които обичам и са важни за мен. 

Запълних с имена листа за няколко секунди. Дори в момента на изписването на тези имена се чувствах странно. Защото през последните години май сме забравили колко много хора означават нещо за нас. едни лист не е достатъчен за всички имена, нали.

Тогава моят приятел ме попита "Ако трябва да избереш само един човек от всичките хора, които обичаш, ако трябва да избереш само един, когото да спасиш от корона вирус, кой ще бъде този човек?"

Не можах да отговоря. Беше мъчителен избор. Невъзможен избор. Това беше отговорът. Че нямам отговор.

Д-р Зияд Ел Масри ме успокои и ми каза, че отговорът ми е правилен и че не ми пожелава някога да стигна до такъв избор.

Но ми рече, че има възможност да спася не един, а всички мои любими хора. 

И това зависи от мен.

Но ако не искате да гледате рошавата ми физиономия на това на видео, запомнете съвета на д-р Масри. Ще спасите всички ваши любими хора, ако останете у дома си. После след месец, два или когато и да е, ще се срещнете с всеки един от тях, за да му кажете, че той е част от вашия списък с любими хора. Вземете като мен един бял лист и започнете да пишете върху него. Ще видите колко много хора са важни за вас.

Шансовете, които ни даде този страшен Петък 13

Не позволявайте да се стигне до такъв избор. Да избирате един от всичките. Изберете живот за всички

С вяра, надежда и любов

Оставам ваш

Красимир Калудов

 

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...