време за прогноза 09 юли 2019 2019-07-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblUzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--29567e8403df6451ff511406d983afd6e17550d6/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35104.jpg

Burgas Reporter Ltd.

“НЕкои съображения“ за негативната кампания срещу българския туризъм

То, тази тема за недъзите на българския туризъм вече сигурно е омръзнала на широките народни маси, ама какво да се прави…

Ово йе тренд - както казват сръбските плеймейтки.

През това лято младо и старо злостно одумва българския туризъм. Ама, не само одумват, ами и попържат, проклинат и направо злобеят. Нека фалират тия гадове – съскат зълодяите и се радват на проблемите в този приоритетен сектор на родната икономика.

Лошо било по морето, казват българите и дават пример след пример за лошавини по Черноморието. Медиите и социалните мрежи им пригласят.

Провежда се нечувана негативна кампания срещу българския туризъм – казват…не, не го казват плеймейтките, а заетите в сферата на туризма воглаве с министърът на туризма.

И аз точно затуй…ами, позволявам си да изкажа „нЕкои свои съображения“, да ме прощава другарят Тодор Живков за заемката.

В два поредни дни в две различи медии прочетох два уж различни репортажа, посветени на това колко скъпо и тъпо е в Гърция. И в Испания били зле. Посланието беше, че там цените са същите като у нас, ама в евро.

Светнаха ми всички сигнални лампи и си казах „Аха, значи империята отвръща на удара“, демек някой се е сетил да отвърне на негативната кампания срещу българския туризъм…

Струва ми се обаче, че тази концепция остро да бичуваме недъзите на гръцкия туризъм, ами сбъркана е. Пак ще се издъним.

Пичове експерти,  съветници и консултанти на министъра на туризма, защо не направите нещо обратно. Защо вместо да наливате пари в кампания, която показва, че в Гърция е кофти и по този начин да лъснете имиджа на родните курорти, не инвестирате в кампания, която да показва, че по нашето Черноморие е добре.

Тоест не да обяснявате „Не ходете в Гърция, защото и там е лошо“, а да обясните“ Елате в нашите български курорти, защото тук е хубаво“

Или пък защо не спрете най-после да излъчвате по телевизии и онлайн излизащите по един и същи калъп репортажи с участието на министър Ангелкова, които показват как тя строго проверява плаж и наказва концесионера заради нарушения, как тя стриктно проверява ресторант и наказва ресторантьора заради мухъл на таванското помещения, как тя детайлно проверява плажен павилион за пържени картофи и наказва чорбаджията му заради мухи по стъклото и старо олио, как проверява хотел и наказва собственика му заради неизгладен ръб на панталоните на пиколото…Наказва, наказва и накрая на репортажа припомня, че имаме ръст на туристите от Исландия, да речем. На кой му пука.

Стига бе…как може да борите негативна кампания срещу летния туризъм в социалните мрежи и медиите чрез проверки на министъра, които установяват най-вече колко е лошо положението по морските курорти? Това е дебилно.

Че вие по този начин само засилвате ефекта на същата тази негативна кампания и посланието ви е „Лошо е, ама много лошо е по Черноморието. Ето на, проверките на министъра го доказаха“.

Аз знам, че вие всичко знаете, защото сте специалисти по комуникацията и консултирате министъра, ама все пак да ви дам едно предложение. Само ви подсказвам.

След някой друг ден ще водя нашия семеен автомобил на технически преглед . И ако той премине през проверката, ще ми сложат стикер на огледалото, от който ще стане ясно, че автомобилът ми е технически изправен и с него всичко е наред.

Ами, направете и вие същото, бе!!!

Тъй и тъй сте посъветвали министърката на туризма да скита немила недрага из Черноморието и да проверява лично хотели, плажове и ресторанти, ами спрете да показвате нарушители от тези проверки.

По-добре покажете след някоя проверка плаж, хотел, ресторант, които са били безупречни. И им сложете стикер „Проверено и одобрено от Министерството на туризма“. Покажете как министърката на туризма лично слага този стикер.

Моля? Не можело така, защото щяло да бъде изтълкувано като …какво? Като реклама?

Аха, значи безплатно един министър може да обяви в ефира, в праймтайма някой хотелиер, ресторантьор или концесионер за нарушител, но не може да го обяви за изряден?

Идиоти, сър.

Предлагам ви същото. Ако откриете изрядни туристически обекти, сложете им стикер след проверката, която е доказала тази перфектност.

Ама, не да ги лепите на наши и ваши, а наистина на безупречно поддържани и стопанисвани обекти. Но най-добре от някакъв момент нататък е министърът да спре да прави лично проверки, че е голяма излагация. Това е министър, а не инспектор. 

Да, бе знам, че ще ми теглите една благословия в стил „Кой си ти, бе кретен“, защото вие всичко знаете и разбирате, но само ще ви кажа, че ако продължавате по същия начин да показвате най-вече нарушители по Черноморието, не ви трябва негативна кампания, поръчана от конкурентни държави. Вие сами си я правите, че освен всичко и сте насадили в цялата тази нелепица и министър Ангелкова. 

А сега ви оставям. Ако искате подробности и повече консултации, ще трябва да ви пусна фактура за услугата. Взимам скъпо като грък.

Да знаете, че имате още време да победите негативната кампания.

Просто  показвайте добри примери. Защото такива по Черноморието има, но вие ги подминавате.

Ха, ама то станало време за прогноза.

Днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 29 градуса. В следобедните часове се очакват превалявания от дъжд и гръмотевици.

Аха, тогава ще се криете под чадърите на плажа, нали?

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...