време за прогноза 06 юли 2019 2019-07-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclZTIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--830420ae6c712d984fe538a7d007c4f54afb688e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35085.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Има живот на плажа и извън платените чадъри и шезлонги

Днес моя милост и моето семейство, плюс тъща ми и малката ми племенница с известно неудобство трябваше да признаем, че …уви…невъзможно ни е да публикуваме снимка на касова бележка с ужасно висока цена за чадър или шезлонг, защото…ами, защото постлахме  хавлиите си и разпънахме един стар чадър на пясъка. Безплатно.

Съвсем безплатно.

И пак си беше хубаво, пак беше слънчево, пак бяхме на два метра от морето.

Безплатно. В  една от „свободните“ зони на Централния плаж в Бургас.

Ама, не бяхме единствените. Около нас имаше стотици или хиляди примери за това как българи си носят своя плажна хавлия, свой чадър и си ги ползват, забавляват се и се наслаждават на съботния ден.

Не знам на кого да благодаря. На концесионера, че е оставил „свободна“ зона или на министър Ангелкова, срещу която се води война. Или да благодаря на премиера? То, на него всеки му благодари за нещо.

Но и в интерес на истината, чадърът ми е на около три години, хавлията ми май е по-стара, но на кого му пука.

Изобщо не ви препоръчват моя начин. Не ви съветвам да ходите така на плаж. Изборът си е ваш. Само споделям с вас, че е напълно възможно да правите морска баня и така. Без да плащате скъпо и прескъпо , без да се оплаквате и жалвате, без да обвинявате Ангелкова.

Честно казано, бих я поканил любезно, ако иска да заповяда на моята хавлия, но се боя, че ще ме вкара в някаква статистика за ръст в туризма, а освен това министърката се движи с много ТВ камери и това ще ядоса жена ми, която като нищо ще изгони г-жа Ангелкова. Тя си е такава. Жена ми, де...Ненавижда новините и официалните статистики. Не им вярва изобщо.

Затуй само предлагам на министърката да не забравя, че из концесионираните плажове има живот и извън платените чадъри и шезлонги

Нали тъй казваше Манго „И аз съм хора“

И това не значи, че тези хора, които не искат да плащат за шезлонги, чадъри и шатри,  са непременно неплатежоспособни. Не, бе...просто искат да усещат пясък с телата си, а не пластмаса или винил.

А иначе, днес на бургаския централен плаж бяха препълнени и платените зони, тези с платените чадъри и шезлонги. Можело значи хем плажът да е концесиониран, хем летовниците по него да имат избор. Можело значи концесионерите да зачитат всичките си посетители и гости.

Между другото...Данте Алигиери в кой кръг на ада беше отделил място за алчните хора?

Ооо, извинявайте. Това прозвуча като негативна кампания.

Пък то направо станало време за прогноза.

Днес ще е слънчево и горещо. С разсеяна облачност и максимални температури около 30 градуса.

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

 

P.S Fще за чадърите и шезлонгите можете да прочетете ТУК

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...