време за прогноза 05 юли 2019 2019-07-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcTlTIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dacbb32f6bad133e0216d5c60740b407d3ef4503/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35072.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Време е за "Закон за задължително използване на чадъри и шезлонги"

Сутрин телевизиите са все едни такива…стряскащи. Събужда се облян в пот средният българин, включва телевизора и от екрана го осведомяват, че в Калифорния имало страховито земетресение…

Ами, то как няма да се разгневят боговете на хората, щом във филма „Малката русалка“ русалката е мулатка.

Все едно Кристина Патрашкова  със своята лилава коса да изиграе в някоя нова филмова версия ролята на Снежанка или Рапунцел.

Има неща, които не се пипат. Русалките и плажовете са неприкосновени и не може кой да е да си играе с тях. Не се пипат и това е.

Да, може г-жа Ангелкова да ви каже, че експертите ще пипнат старите концесионни договори за плажовете, ама нали сте чували онзи стар лаф „Не пип, че пляс“.

Какво се пееше в онзи хит „Пипни ме тук, пипни ме там, навсякъде ме пипай , но не питай защо“

Вие може да си питате, но прелестната министър Николина и нейните експерти най-много да потупат концесионерите по рамото  и да ми кажат „Ах, палавници такива“

Тази сутрин на плажа видях нещо, което мнозина българи считат вече за невъзможно. Смятат ,че не съществува.

Видях с очите си няколко мъже и жени, които лежаха върху пясъка …на хавлии.

Да, бе…опънали хавлиите и лежат върху тях. Без чадър и без шезлонг.

И таз добра!!! – ще кажете. Че има ли хора у нас, които ходят на плаж и лягат на пясъка?

Има, бе.

Върху пясъка, какво??? Лежат??? Ужас!!! Мило, пък някакви несретници лежали върху пясъка на хавлии. Клетите, нямали пари за шезлонг и чадър. Какво??? На Елисавета мъжът взел бърз кредит, за да плати шезлонг и чадър на първа линия? Ооо, мило…това е страшно. Съсипаха я тази държава“ чурулика млада госпожица през нацупените си хиалуронови устни и елегантно нащраква 43 снимки на изпружените си крака край чаша розе, пък поства снимка в Инстаграм с вдъхновяващ текст „моренце“ и с 83 хаштага отдолу.

Някой трябва да нарисува втора част на „Фифи не яде сух хляб“…онази стара рисунка, изобразяваще тлъста госпожа и прокъсано момченце, което подава къшей хляб на ондулирането и фризирано кученце, пък госпожата гнусливо осведомява момчето, че Фифи не яде сух хляб.

В новия прочит тази картина би трябвало да отправя послание „Ганьо и жена му не лежат върху хавлия на плажа, а върху шезлонг“. Къде отиваш, може би. Къде го търсиш ти, Ганьо.

Според мен е съвсем близо времето, когато българите, които опъват хавлии и лежат върху тях, ще бъдат обвинени, че саботират нахално българския туризъм, защото дават негативен пример на подрастващите и ги объркват.

Какви хавлии, какви пет лева.

Плажната хавлия - най-големият враг на Тутраканска селищна система!!!

Ако питате телевизиите и изобщо медиите, пък и ресорното министерство, правилният цивилизационен избор е летовникът на българския плаж да легне задължително връз шезлонг или върху матрак, под чадър или под шатра. И всичко това да се документира за идните поколения в социалните мрежи.

В обществото тайно полека се наложи вярата, че само дивите простаци и мизирабли лягат върху хавлии и се пекат като лаврак на скара без никаква защита.

Вече стотици, пък може би и хиляди новини бяха посветени на цените на чадърите и шезлонгите на плажните ивици и човек остава с впечатление, че друг начин на плажуване няма.

Защо никъде не се говори колко са свободните зони на плажове, къде ивиците не са покрити с чадъри и шезлонги.

Ще си опъваш хавлията на терасата у вас, простак такъв. Тук се прави бизнес и брутен вътрешен продукт. Аман, от игноренти.

Ден плажувам плажове незнайни, нощ нощувам в концесии безкрайни

Не, по нашите плажове няма мяра според мяра, а концесия.

И рано рано в петъчния ден слънцето изгря над концесионираната ивица, а някъде из отдалечената „свободна зона“ защъкаха нудисти и рибари.

Едните мятаха въдици, другите размятаха…ами ,каквото мятат там нудистите.

А под чадърите и върху шезлонгите започнаха да полягат първите за деня „правилни“ летовници.

Над всички тях премина делтапланерист и обилно запръска с препарат против комари.

Парламентът реши да сложи намордници на всички кучета. До дни очаквам да решат и да сложат намордници върху накрайниците на нудистите.

А догодина крайно време е вече да прокарат законова поправка, която да забрани изцяло  плажуването върху хавлии и без чадъри. И тогава лично министърът на туризма ще крачи по плажовете със свита от телевизионни камери, за да проверява дали има нарушители…Нарушители с хавлии. Или нудисти без намордници на накрайниците.

Защото ако още не сте разбрали, правилният и верен начин да се печете на плажа е само върху шезлонг или матрак и  само под чадър или под шатра.

Ще саботирате икономиката на държавата, а?  Гиди хайвани, хавлиени.

Бряф, то станало време за прогноза.

Днес  максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 29 градуса. Ще има променлива облачност или променлива слънчевост, въпрос на гледна точка. Цените на чадърите и шезлонгите без промяна.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...