различно 17 март 2019 2019-03-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDAzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6cfce551b063ff2f64913cd7898e2d47af3afade/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34109.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кои са претендентките за титлата "Мисис Бургас 2019"? - Част 4

Остават броени дни до провеждането на престижния конкурс „Мисис Бургас” – 2019 г.

Тази година в бляскавата надпревара ще се включат 12 успели жени, които категорично доказват, че красотата, кариерата и семейните задължения могат да вървят ръка за ръка.

Церемонията ще се състои на 22 март от 19:30 ч. в Гранд хотел „Приморец”. Освен избора на журито, чрез интернет гласуване своя фаворитка ще избере и публиката. За да се запознаете по-добре с претендентките за титлата, „Бургаски репортер” направи кратки блиц интервюта с всяка от тях.

Представянето на останалите претендентки за короната можете да видите ТУК, ТУК и ТУК.  

Днес ви представяме последната тройка на участничките в конккурса:

Мария Стоева – 40 години

- Как и защо решихте да участвате в конкурса „Мисис Бургас”?
- В конкурса се записах съвсем случайно и много се зарадвах, когато ми съобщихa, че съм една от 12-те избрани. Участвам за разнообразие и забавление, за мен това е едно ново предизвикателство.

- С какво се надявате да впечатлите журито? Кои са най-силните ви страни?
- Надявам се да впечатли журито с чар, визия и сценично поведение (смее се). Най-силните ми страни са мотивация и инициативност.

- Каква е Вашата професия?
- Аз съм държавен служител. Работя като военнослужеща.

- Според Вас по-трудно ли е на красивите жени да се реализират на професионалното поприще? Помага или пречи красотата?
- Усещането за успех е съвсем лично и няма нищо общо с пола. Това, че мъжете се чувстват по удовлетворени, когато се реализират професионално, не им е заложено природно, а от обществото. Аз мисля, че жените се реализират на професионално поприще много по-добре, въпреки ангажиментите като родител, съпруга и домакиня. Красотата нито пречи, нито вреди, стига да е в рамките на стандартната симпатичност.

- Как си почивате? Имате ли хоби?
- Почивам си пред телевизора или навън сред природата. Обичам да се разхождам, да пътувам, да посещавам непознати места. Веднъж в седмицата посещавам Zumba. Моето хоби е карането на колело и вървенето.

Боряна Тодорова – 50 години

- Как и защо решихте да участвате в конкурса „Мисис Бургас”?
- Следя събитията, организирани в  хотел "Приморец", по този начин научих за конкурса Мисис "Бургас". Реших да направя това събитие като вълнуващо преживяване лично за себе си. Вярвам, че емоциите ще ме заредят позитивно.

- С какво се надявате да впечатлите журито? Кои са най-силните ви страни?
- Надявам се привлека вниманието и спечеля журито с чар, нежна и крехка външност, зад която след известно време се разбира, че стои смелост, силен характер и воля.

- Каква е Вашата професия?
-
Изградихме сами своя бизнес в сферата на туризма – хотел, трансфери и екскурзии, като водещо правило за нас е да предизвикваме емоции и преживявания, които да накарат хората да се чувстват специални.

- Според Вас по-трудно ли е на красивите жени да се реализират на професионалното поприще? Помага или пречи красотата?
- За мен красотата е вътрешно излъчване – красота в отношенията, красота в изразяването... Красотата помага ако е истинска, по този начин ти носиш заряда за реализация.

- Как си почивате? Имате ли хоби?
- Обичам да пътувам и опознавам различни култури. Хоби - да се грижа за моите цветя в градината.

Мариана Атертон – 39 години

- Как и защо решихте да участвате в конкурса „Мисис Бургас”?
- Поради това, че не живея в България от доста години, се информирам редовно онлайн за събитията в България и Бургас. Много ме впечатли, че „Мисис Бургас 2018 г.” се ангажира с каузата за кръводаряване в Бургас. По този начин разбрах за този конкурс, и затова реших да се информирам по-обстойно за него и най-вече да разбера какво олицетворява. Впечатли ме, че в Бургас се организира конкурс, който не е просто за красота, а се избира жена-символ, която всеки ден се бори с предизвикателството да жонглира между това да е съпруга, майка, да има успешна кариера, стабилна социална среда, личностно развитие и, разбира се, най-важното – собственото здраве и съхраняване.

„Мисис Бургас” не е просто най-красивата жена в Бургас, а една силна жена „Power Woman”, която с тази титла, освен с всички свои личностни ангажименти, е готова да се ангажира и социално, за да допринесе за обществото. И точно тази социална ангажираност ме мотивира да участвам в конкурса. В това видях невероятен шанс да мога да се ангажирам за една идея, която имам отдавна – един социален проект за подпомагане на възрастните хора в Бургас и региона. Тази тема много ми лежи на сърцето и аз съм на мнение, че прекалено малко се обръща внимание на този проблем в обществото ни. От моята биография се вижда, че от години се ангажирам с различни благотворителни проекти – един от тях, който реализирах  с много страст, е за изграждането на дом за 45 деца сираци в Танзания, Африка. Освен това, много ще се радвам да се запозная в Бургас с невероятни момичета-кандидатки с впечатляващи биографии. 

- С какво се надявате да впечатлите журито? Кои са най-силните ви страни?
- Това е един много интересен въпрос, на който не е лесно да се отговори. Зависи от гледната точка. Погледнато от перспективата на мъжа ми - той се възхищава на моята неизчерпаема енергия и мотивация да постигам своите цели в живота. За него съм извор на жизнерадост, и оптимизъм. Аз съм човек, който не знае думата “не може” или “не става”, защото според мен винаги има решение за всичко. Погледнато от перспективата на най-близките ми приятели - те се радват на моето приятелство, лоялност и грижа, а в работата си бях определена като визионер, мотиватор и предприемач.

- Каква е Вашата професия?
- Имах десетгодишна успешна кариера в централата на BOSCH в гр. Мюнхен, където бях на директно подчинение на Изпълнителния директор и бях отговорна за развитието на Е-бизнес въпросите на глобално ниво - развиване на нови иновативни бизнеси, с голям бъдещ потенциал за създаване и валидирането на стабилен бизнес-план, маркетингов анализ и бизнес стратегия, до въвеждане в пилотни страни и разрастване на бизнеса, като за целта ръководех голям екип в централата на фирмата. Паралелно с това основах, заедно с един немски инвеститор и двама партньори, интернационалната фирма TourBookers GmbH (www.tourbookers.com), на която съм изпълнителен директор. Това е най-голямата фирма за дневни екскурзии за Сейшелските острови и Карибските острови Мартиника и предлага най-различни  екзотични преживявания. 

- Според Вас по-трудно ли е на красивите жени да се реализират на професионалното поприще? Помага или пречи красотата?
- Аз познавам много красиви жени на много високи ръководни позиции, които успешно съчетават работата и семейството. В никакъв случай не мога да кажа, че жените се реализират трудно. Всичко зависи от личната мотивация на всеки един отделен човек, от настройката на съзнанието. Професионално най-важното са личностните качества, правилната настройка, способността да се интегрираш в екип, справянето с конфликтите, стреса и натоварването.

- Как си почивате? Имате ли хоби?
- Това е един много хубав въпрос. Определено мога да кажа, че ако не посещаваме семействата си в България, Англия и Португалия, сме винаги някъде на някои тропически остров. Обожаваме този стил на живот по островите, където всичко е минималистично, живее се ведно с природата, без лукс и екстри, и където хората живеят заедно като общество и си помагат. Обичаме да се запознаваме с много различни култури, което е моят жизнен елексир. 

Релаксирам най-добре, когато съм в морето. Занимавам се любителски с ветроходство, кайт сърфинг, карам и моторна лодка. Тези водни спортове са ми приоритет. Освен това през зимата обожавам да карам ски, а през есента маунтин байк, тъй като живеем на половин час път от Алпите. 

Най-важното за мен обаче е да успявам да съчетавам моите хобита с моето семейство и искам мъжа ми и дъщеря ми да са винаги с мен, и да правим заедно нещата, които обичаме.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...