различно 15 март 2019 2019-03-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdEUzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--327eea055fd56bbf9d6a302148362e7c1b9b4b95/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34091.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кои са претендентките за титлата "Мисис Бургас 2019"? - Част 2

Остават броени дни до провеждането на престижния конкурс „Мисис Бургас” – 2019 г.

Тази година в бляскавата надпревара ще се включат 12 успели жени, които категорично доказват, че красотата, кариерата и семейните задължения могат да вървят ръка за ръка.

Церемонията ще се състои на 22 март от 19:30 ч. в Гранд хотел „Приморец”. Освен избора на журито, чрез интернет гласуване своя фаворитка ще избере и публиката. За да се запознаете по-добре с претендентките за титлата, „Бургаски репортер” направи кратки блиц интервюта с всяка от тях.

Вчера имахте възможността да видяхте първата част от представянето на претендентките.

Днес ви представяме втората тройка на участничките в конккурса:

Марина Димова – 45 години

- Как и защо решихте да участвате в конкурса „Мисис Бургас”?
- Реших да участвам в конкурса „Мисис Бургас” съвсем случайно, защото това е нещо различно от моето ежедневие и от заниманията ми, а мисля че имам качествата на една успяла жена, както в личен, така и в професионален план.

- С какво се надявате да впечатлите журито? Кои са най-силните ви страни?
 -
Аз съм на мнение, че една жена трябва да бъде на първо място интелигентна.    Външната красота трябва да олицетворява същността на един човек и мисля, че съм постигнала тази хармония. Не обичам да се самоизтъквам, защото предпочитам околните да изградят собствена представа за мен, но мога да кажа за себе си, че съм състрадателна и винаги готова да помогна в момент на нужда. Гордея се най-много със способността си да обичам, а благодарение на трудните моменти в моя живот, които не са били никак малко, изградих един силен характер и открих способността да обичам и самата мен. Приемането на „себе си” е важна част от изграждането на характера. За мен няма невъзможни неща, стига да вярваш в същността си. Човек може да постигне целите си, въпреки трудностите, които ще срещне по пътя си.

- Каква е Вашата професия?
- Работя в съдебната система като съдебен секретар в Районен съд - Бургас.

- Според Вас по-трудно ли е на красивите жени да се реализират на професионалното поприще? Помага или пречи красотата?
- В днешно време не мисля, че жените изпитват затруднения в професионален план. Те се реализират успешно във всяка една сфера, наравно с мъжете, дори. Естествено има и „чисто мъжки” професии, но жените все повече навлизат в тези „мъжки сфери”. Щом има и жена космонавт... Красотата на една жена може и да ѝ помогне, и да ѝ попречи, зависи от ситуацията, но в повечето случаи помага. Аз лично смятам, че съм от жените с късмет и в повечето случаи хубостта ми играе положителна роля. /смее се/

- Как си почивате? Имате ли хоби?
- Свободното си време прекарвам със семейството си, което много обичам. Организирам сама екскурзии, начертавам си маршрут и пътуваме заедно из България и други дестинации, запознаваме се с нови култури, разглеждаме забележителности, ходим на кино. Обичам да се събирам с приятели на по чаша вино… или бутилка (смее се), защото се зареждам положително от тези срещи. Обичам да правя много и различни неща, докато си почивам – да чета книги, прави ми удоволствие да готвя, да шия, да гледам занимателни филми, да уча с дъщеря ми, макар че на нея много не ѝ се иска (смее се). И не на последно място обичам шопинга.

Яница Куманова – 35 години

- Как и защо решихте да участвате в конкурса „Мисис Бургас”?
-
Инициативата за включването ми в конкурса изцяло е на моя съпруг, което се оказа едно ново предизвикателство пред мен и аз, разбира се, реших да го приема с удоволствие.

- С какво се надявате да впечатлите журито? Кои са най-силните ви страни?
- Не бих могла да изтъквам сама своите качества. Оставям на журито да прецени кои са качествата, които ме отличават от другите кандидатки и дали те са определящи за успешното ми представяне. Но все пак, считам, че моята добронамереност и любов към хората биха направили впечатление. За мен да бъдеш добър и честен са едни от най-прекрасните качества, които човек би могъл да притежава. На това уча най-напред и моите ученици.

- Каква е Вашата професия?
-
Завършила съм бакалавърска степен „Логопедия“, след това магистърска степен „Политология, дипломация и национална сигурност“. Но разбрах, че призванието ми е работата с деца и затова реших да завърша втора магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“. В момента реализирам тази моя мечта. Работя като начален учител.

-Според Вас по-трудно ли е на красивите жени да се реализират на професионалното поприще? Помага или пречи красотата?
- Зависи какво поприще си е избрала жената. Оказва се, че в сферата на политологията и националната сигурност по-лесно се реализират мъжете. Докато в педагогиката по-големи успехи имат жените. Предпочитам да работя там, където ще съм най-полезна.  Относно красотата, считам, че добрият външен вид е първоначална предпоставка да бъдеш приет. Но нека да си припомним и поговорката: „ По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Само външната красота не може да доведе до успешна професионална реализация.

-Как си почивате? Имате ли хоби?
-
Свободното си време предпочитам да прекарвам със семейството си. Много често правим излети и екскурзии из България. Искам да покажа на децата ми, колко красива е нашата страна. Намирам време и за моето хоби – декупаж. Обожавам и времето, прекарано с приятелите, които и сега ме подкрепят. Моментите с тях са незабравими.

Ирен Пъздеркова – 29 години

- Как и защо решихте да участвате в конкурса „Мисис Бургас”?
- Записах се да участвам в конкурса по мое желание. Мои приятелки, които са участвали в предишни години, ми споделиха, че е много емоционално цялото изживяване. Реших , че  запознанството с нови хора и новите емоции ще ми се отразят добре. Няма нищо лошо да опиташ нещо ново, да разнообразиш.

 - С какво се надявате да впечатлите журито? Кои са най-силните ви страни?
- Надявам се журито да види в мен една млада, грижовна майка и очарователна жена, която иска да постигне целите си. Имам прекрасно излъчване, чаровна усмивка и борбен дух.

 - Каква е Вашата професия?
- В момента се занимавам с отглеждането на 2-годишния си син, следвам „Право”. В професионален план в момента се занимавам със спорт – фитнес инструктор съм, водя групови и индивидуални тренировки. Обичам да спортувам, това е моята страст.
 
-Според Вас по-трудно ли е на красивите жени да се реализират на професионалното поприще? Помага или пречи красотата?
- За мен жената е изключителна. Тя е не просто домакиня, тя е майка и съпруга, тя е семейството. Наистина в днешно време е много трудно жената да е перфектна във всичко, но въпреки това го прави. Жената никога не се отказва, тя има цел и я постига.

Красотата ли? Винаги е приятно да видиш една успяла и очарователна жена.

 -Как си почивате, имате ли хоби?
- В свободното си време, когато имам такова, обичам да прекарвам време със семейството и приятелите си, това са ценните моменти. Обичам да чета и да слушам музика. Хобито ми определено е спортът, обичам да тренирам, да тичам... Обичам да спортувам.

 

(Първа част от представянето на претендентките за Мисис Бургас 2019.)

 

 

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...