спорт 23 фев. 2019 2019-02-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcjQyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1e2e97fa3ca5e6458601bc81fd472b98e0c494e1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33910.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Черноморец загуби лудото бургаско дерби срещу Нефтохимик с 3-4

Гол след гол, общо седем попадения, два червени картона, няколко жълти, здрава битка между играчите на терена, вълнуващо тактичцеско надиграване между тренорските щабове, отменен изравнителен гол заради засада в последните минути на продълженията, "престрелки" между агитките по трибуните, силен вятър, температури под нулата и още какво ли не изпъстри футболното дерби на Бургас  между Черноморец и Нефтохимик.

На своя възкръснал за живот клубен стадион "акулите" откриха пролетния полусезон с двубой срещу своя градски съперник.

Още в 4 мин. прострелно центриране в наказателното поле на "Нефтохимик" създаде кратко напрежение в отбора на символичните гости. В 6 мин. вратарят на "шейховете" излезе съобразително и пресече хитър пас към готовия да отправи изстрел играч на "Черноморец" Мустафа Мустафа.

Отговорът на играчите в зелени фланелки беше болезнен. В 8 мин. Николай Костов центрира пред вратата на "акулите" , там техният страж Петко Пацов излезе рисково и неразчетено и грешката му беше наказана от Деян Христов, който отбеляза за 0-1.

В 14 мин. Черноморец разви бърза контраатака, при която Станислав Дрянов получи топката около централната част на терена, бързо достигна до границите на наказателното поле, но вместо да поеме риск и да отправи удар, потърси пас в коридор и топката излезе в аут.

В следващата минута гостите атакуваха по левия фланг, последва центриране, но то беше неутрализирано от защитниците в сини екипи.

В 19 мин. играч на "Черноморец" отправи удар от пряк сводобедн удар, но топката профуча край десния страничен стълб на вратата на Нефтохимик.

Секунди по-късно при разбъркване пред вратата на "шейховете" играчите на домакините поискаха да бъде отсъдена дузпа за игра с ръка, но главния арбитър прецени, че не е имало умисъл от страна на защитника Станислав Жеков.

В 26 мин. гостите с няколко паса изведоха на стрелкова позиция Боримир Карамфилов, който напредна и с нисък диагонален изстрел прокара топката в десния долен ъгъл на вратаря на "Черноморец" , за да доведе резултата до 0-2.

В 41 мин. прекрасен гол с глава на капитана на домакините Станимир Митев  докара до екстаз феновете на "акулите" по трибуните и върна интригата в дербито, а резултатът вече беше 1-2.

Между 30 и 43 мин няколко играчи бяха декорирани в жълто заради нарушения и реплики към съдийската тройка.

През първата част направи впечатление, че футболистите на "Черноморец" играят с повече пасове и разигравания на тежкия терен, докато съперниците им играеха доста по-бързо и по-опростено.

Втората част започна с огромна агресия от страна на "акулите", които в рамките на около 15 минути упражниха страховит натиск върху съперниците си.

Усилията им дадоха резултат и в 50 мин. след меко центриране отдясно Петър Колев нахлу в наказателното поле и изключително технично прехвърли вратаря на гостите и изравни за 2-2

В 60 мин. старши треньорът на гостите Диян  Петков реагира на събитията на терена и вкара в игра Кристиян Мирославов, заменил Мирослав Радев. Смяната постави началото на силен импулс в играта на Нефтохимик.

В 61 мин. центриране след пряк свободен удар пред вратата на "Черноморец" предизвика сериозно разбъркване, което едва не приключи с гол. В 65 мин. вратарят на "акулите" Пацов спаси отбора си от попадение, а минута по-късно директно от ъглов удар топката се отби от горната греда на вратата му.

Малко по-късно между Колев  и защитник на гостите имаше някакъв контакт в наказателното поле на "Нефтохимик". Играчът в синя фланелка се строполи на тревата, поиска нарушение, и след като такова не беше отсъдено, той изрази доста бурно несъгласието си с решението на арбитъра, за което получи втори жълт и съответно червен картон. Така Черноморец трябваше да довърши дербито с намален състав.

В 75 мин. многоходова комбинация изведе Боримир Карамфилов зад защитниците на домакините и той хладнокръвно пусна топката в левия долен ъгъл на вратата на "Черноморец", за да доведе резултата до 2-3

В 78 мин. Филипов с мощен удар от около 27 метра направи безпомощен стража на "акулите" и подлуди агитката на "шейховете" , която изпадна в делириум от новия резултат 2-4

Последваха нови кошмарни минути за играчите на "Черноморец", които останаха с девет души на терена, заради отстраняването на от игра на Станислав Дрянов.

Въпреки това, подкрепяни от вярната си публика, играчите на Радостин Кишишев се втурнаха в отчаян щурм и в 88 мин. Димитров доведе резултата до 3-4, а феновете със сини шалчета и знамена избухнаха.

Решението на играчите на "Нефтохимик" да се върнат в своята половина и да пазят преднината си можеше да им изиграе лоша шега, когато във втората минута на даденото от съдията продължение във вратата на "шейховете" за техен ужас влезе нов гол.

Неистовата радост по трибуните секна, когато стана ясно, че попадението няма да бъде зачетено заради засада.

Само след секунди главният арбитър сложи край на пролетното издание на бургаското футболно дерби между Черноморец и Нефтохимик, завършило при резултат 3-4 в полза на гостите.

А наградата за разочарованите "акули" бяха силните овации и аплодисменти, с които ги възнагради вярната им публика.

Развоят на резултата.

8 мин. 0-1 Христов

26 мин. 0-2 Карамфилов

41 мин. 1-2 Митев

50 мин. 2-2 Колев

75 мин. 2-3 Карамфилов

78 мин- 2-4 Филипов

88 мин. 3-4 Мариян Димитров

Ето и съставите, с които двата отбора започнаха дербито.

Черноморец - Петко Пацов, Слави Шопов, Христо Лемперов, Иван Стоянов, Стоян Мантаров, Станимир Митев, Жулиен Парушев, Мустафа Мустафа, Станислав Дрянов, Петър Колев, Васил Калоянов

старши треньор Радостин Кишишев

Нефтохимик - Ферди Мюмюнов, Йолиан Милков, Станислав Жеков, Георги Радев, Николай Костов, Цветомир Цонев, Цветан Филипов, Мирослав Радев, Михаил Георгиев, Деян Христов, Боримир Карамфилов

старши треньор Диян Петков

съдийската бригада

главен съдия - Неделчо Гаджалов

странични съдии - Тони Пандарски и Ириней Бодуров

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...