спорт 20 фев. 2019 2019-02-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBalk1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--86b7ef4bfdb50b5610e4beb7c8d7415cf778333a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33877.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Диян Петков: Бургас заслужава отборите му да играят футболно дерби на по-високо ниво от Трета лига

Треньорът на Нефтохимик Диян Петков и футболистите му ще влязат в бургаското дерби от позицията на лидер в югоизточната Трета лига. В каква форма са "шейховете", кои са претендентите за първото място в групата, кои са новите играчи в селекцията и какви са очакванията за срещата с "Черноморец", за това ще ни отговори наставникът на "шейховете"

Постигнахте ли резултатите, които искахте, по време на подготовката за пролетния полусезон и в какво състояние сте?

Подготовката проведохме в Бургас, а тук времето беше хубаво. Направихме повечето неща, от които имахме нужда или поне сме преценили, че имаме нужда. Играхме доста контролни срещи. Но дали отборът е готов, аз смятам, че това ще се види в края на сезона. Ако тогава сме първи, значи сме се готвили добре, ако не сме първи, значи не сме направили правилно нещата. Най-хубаво е това, че момчетата са здрави, като изключим Любчо Божинов, който започна да тренира преди един ден. Останалите поне засега са здрави.

На паузата между двата полусезона привлякохте ли нови играчи, с които да вдигнете нивото и качеството в отбора?

Привлякохме седем момчета. Между тях има и млади и опитни играчи. Естествено, трудно е да привлечем във "В" група всички онези, които искаш, но взехме хората, които мислим, че можем да ни свършат работа. Споменах, че вече при нас са млади момчета, защото няма как да стане с опитни. Мислим за бъдещето. Имаме група около 20 души, смятам, че са равностойни футболисти и вече от тях ще избираме всеки мач онези единадесет, с които ще започваме.

Може ли да представите новите попълнения в състава на Нефтохимик?

Любо Божинов, който е добре познат. Николай Костов, който дойде при нас от Несебър. Пак от Несебър взехме Карамфилов, едно младо момче. Последно привлякохме централен защитник от Ботев Пловдив. Взехме Венци Славов, той си е бургазлия, беше в школата на Лудогорец. Той е на 19 години. Да не забравя и Георги Радев, централен защитник от Добруджа. Взехме и Кольо Чахов, централен нападател. При нас е и неговият брат близнак, Цветан Чахов, който играе от година, година и половина в Нефтохимик.

Сам признавате, че е трудно да правите гръмка селекция във "В" група, но това, че сте лидери в класирането и преследвате класиране в "Б" група, улеснява ли ви по време преговорите?

Да, това е едно от нещата, които мотивират играчите. Съвсем нормално е. Общо взето при нас момчетата са от Бургас. Но трябва да кажа, че за селекцията много помогна и спортния директор, който пристигна при нас тази зима и има много контакти и познанства. Още веднъж искам да кажа, че всичко ще си проличи на края на сезона, ако можем да изпълним целта ни да влезем в "Б" група.

Кой мач от есенния полусезон бихте искал да следвате като ниво на игра, на раздаване на играчите, като цялостно представяне?

Сигурно ще ви изненадам, но ще посоча най-злощастния ни мач, в който завършихме наравно и това беше срещу Марица в Пловдив. Това беше най-силният ни мач. Ако можем напролет да бъдем на това ниво, ще бъда доволен, макар че смятам, че ние трябва да се подобряваме. През есента играхме и слаби мачове, затова сега трябва да се стремим да нямаме приливи и отливи в играта, а да бъдем постоянни в представянето си.

Кои са съперниците за първото място, които ви впечатлиха с представянето си до момента?

В нашата група се играе доста приличен футбол. Говорим за "В" група все пак, а не за някакви фойерверки. Но отборите играят доста приличен футбол, пет шест отбора наистина показват добро ниво. Кой от тях ще бъде съперник за първото място...Загорец са много силен отбор. Созопол също. Марица да спомена, Черноморец, защото там направиха доста силна селекция. Не мога да кажа кой ще влезе в "Б" група, надявам се да сме ние, но има няколко състава, които са много силни.

Е, но сигурно силната конкуренция ви държи постоянно в кондиция?

Е, в кръга на шегата, нямам нищо против да сме без силни конкуренти. Групата наистина е много приятна за футбол, особено когато играем на хубави терени, се получават качествени мачове.

За предстоящото дерби между Черноморец и Нефтохимик сигурно не ви се налага да мотивирате играчие си?

Какво да кажа. Аз мисля другояче за това дерби. Честно казано, малко ми е жал, че играем на такова ниво, защото и двата отбора заслужават да играят на по-високо ниво, но така се е случило. Аз мисля, че трябва да вдигнем бургаския футбол. Кажете ми, мислите ли, че Бургас заслужава двата отбора да играят дерби в Трета лига.  Да, момчетата имат заряд, въпреки че аз гледам малко по-глобално на нещата. Предпочитам да бием във всички мачове, отколкото да се затормозявам само с един мач. Естествено, ще има заряд.

Гледам, че хората в Черноморец са привели стадиона си в ред, което им прави чест. теренът вероятно няма да бъде много добър, но не може всичко да се постигне веднага. Важното е, че постигат тези неща. Направиха и добра селекция. Очаквам, че ще бъде мач, в който и късметът може да проработи за някой от отборите. Мисля, че и двата отбора ще бъдат равностойни. Колкото до футбола ...синоптиците казват, че в събота ще бъде ветровито, студено, теренът може да е малко лош, а това пречи на много по-големи отбори от нас, но това е.

Надявам се да спечелим мача.

автор: Красимир Калудов

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...