икономика 18 авг. 2016 2016-08-18 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Ясен е операторът на Логистичния център на Пристанище-Бургас

Вече е ясен операторът, който ще управлява електронната платформа за търговия в бъдещия „Логистичен Център и Павилион 16+1“ на територията на Пристанище Бургас. 

Това е компанията „Horizon software solutions” LTD. Фирмата е избрана от държавната китайска асоциация за електронна търговия и Ханджоу Е – Комерс Индъстри Интернет Парк /E-COMMERCE INDUSTRY INTERNET PARK, HANGZHOU, CHINA/. 

Разкриването на логистичния хъб за електронна търговия в Бургас стана възможно, след като през април тази година беше подписан меморандум между Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и Страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), „Пристанище Бургас” ЕАД и Индустриален парк за електронна интернет търговия (Ханджоу, Китай). 

Търговският логистичен център ще бъде разположен на територията на Пристанище Бургас. Първоначално павилионът за електронна търговия между Китай и страните от ЦИЕ ще се намира в „Магазия 1”, а в последствие ще бъде отделена по-голяма територия в бъдещия Експо център, който ще се изгради в пристанището. Китайските партньори са изявили желание за участие в официалната церемония по откриването на морския център „Магазия 1”, което се очаква в близките дни.

Интересът на бизнеса от Китай към страната ни, като мост към Европа продължава да е засилен. Продължават и усилията на Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ за привличане предприемачи от Китай. В тази връзка през август България и в частност Пристанище Бургас бе посетено от Нелсън Уонг /Nelson Wong/, основател и председател на Борда на директорите на The Global Investment Facilitator. Компанията е глобална платформа, която оценява възможностите и рисковите при кръстосано инвестиране в чужбина и в недвижими имоти. В момента предлаганата от тях мрежа от услуги обхваща повече от 500 града в над 100 страни и развиващите се пазари на 6 континента.

Сред дейностите на Центъра за насърчаване на селскостопанското сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ е откриването на Българския павилион в Свободната търговска зона на Шанхай Порт Waigaoqiao. Очаква се това да стане на 25 август тази година.

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...