икономика 03 юли 2023 2023-07-03 2023-07-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdUYvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f16d57b95dd4458f87b286e8c38292e3bf29dfda/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20230609_080904.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Време за отпор на „калната“ кампания срещу българския туризъм

Срещу българския туризъм се води „кална“ кампания, която е добре платена и добре структурирана.

Около това мнение се обединиха представители на туристическия бранш и министъра на туризма Зарица Динкова по време на среща в Бургас.

Според министър Динкова тази хибридна негативна кампания е добре подплатена с финансов ресурс, а в основата и е разпалването на страхове, свързани с чистотата на Черномо море зарази изтичането на водите на взривения украински язовир Каховка.

Отговорът на българската държава е необходимо да бъде бърз и адекватен настояват от туристическия бранш.

Заетите в този сектор очакват мащабна информационна кампания, от която да стане ясно, че водите по нашето Черноморие са чисти, а курортите ни предлагат добър продукт на своите гости.

Министър Димова увери участиците в срещата, че и в момента се обсъждат кризисни медийни и рекламни стратегии с експерти.

Същевременно ще бъдат изпратени и писма до всички браншови организации, за да идентифицират точните проблеми и да се обсъдят мерки за разрешаването им.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов коментира, че за добър „уикенд туризъм“ е нужна добра инфраструктура, в това число и пътна. Той посочи като добра възможност за родните курорти и привличането на турски туристи.  Димитър Николов посочи като добра новина и привличането на туристи от Испания благодарение на новоразкритата самолетна линия от Испания до летището в Бургас. Като неизползван според него остава потенциала за самолетни полети между Бургас и Истанбул въпреки добрия потенциал за клиенти на такава връзка.

Представители на бранша отново призоваха държавата да обмисли варианти за разширяване на пътя между Бургас и Царево, както и между Малко Търново и Царево, също и да задвижи проекта за изграждане на АМ „Черно море“

По този повод народният представител Константин Бачийски припомни, че лично той е част от екипа, който е постигнал пробив и е успял да сближи позициите между България и Турция до такава степен, че двете държави да подпишат меморандум за разшияване на ГКПП „Малко Търново“ и откриване на нов ГКПП в Резово.

Депутатът сподели с присъстващите в срещата и това, че АМ „Тракия“ върви стъпка по стъпка и процесът е твърде бавен, но най-важното е това, че тази отсечка е вече обявена за приоритет на ЕС.

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...