време за прогноза 25 авг. 2022 2022-08-25 2022-08-25 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBamQ5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b973a80a76c353d125bddcdb155a9e1bfb6267c5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_2541.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Има и такива полицаи...

Има и такива полицаи, които са готови да застанат с телата си срещу опасността, която заплашва хората. Независимо от това колко голяма и колко неумолима е тази опасност.

Има и такива полицаи, които не мислят за себе си, а просто се изправят пред нарушителите на закона, защото вярват, че зад неспазването на закона има само хаос и беззаконие, които те няма как да допуснат.

Има и такива полицаи, които имат абсурдно слаба екипировка и технически средства, но...са готови с голи ръце и с телата си да излязат срещу всичко и всеки.

Има и такива полицаи, които имат семейства в дома си, но служат ден и нощ за спокойствието на хиляди други семейства. И всяка минута спокойствие, което те са осигурили за нас, се превръща в дни и нощи, изпълнени с тревога за близките на тези полицаи. Защото те освен служители на закона са и още нечии синове, братя, съпрузи, роднини, приятели и съседи. 

Има и такива полицаи, които ...които вече ги няма, защото са загубили живота си за нас.

Но има и такива полицаи, които са поругали честта на пагона и всъщност играят в един отбор с нарушителите на закона. Играят срещу хората и срещу своите доблестни колеги.

Има и такива пазители на закона, които печелят от мъката на хората и са превърнали нарушаването на закона в свой бизнес.

В зависимост от това, кои ще надделеят, първите или вторите, честните или безчестните, ще стане ясно каква България ще имаме.

В зависимост от това кои полицаи ще ги има...честните и отдадените или нечестните и продадените ще стане ясно, ще ни има ли или ще ни няма като държава.

Има и такива полицаи като тези две момчета, които днес загубиха живота си в Бургас, докато служат на всички нас.

И ние като общество и държава имаме дълг към тях.

И ако каналджиите са обявили война на България, би трябвало да им стане ясно, че за тях няма място в дъжавата ни.

Бог да даде упокой на душата на загиналите двама.

Имаше ги. Вече ги няма. Но дано има повече честни служители на МВР като тях.

Защото трябва да вярваме, че има и такива. Че още ги има.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...