време за прогноза 07 юни 2022 2022-06-07 2022-06-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBajE4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3bb1c2e20d6bdd222ee463d694ba20109648fd55/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20220524_141101.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За провокациите в търговията, рекламата и в политиката...

Нямам никаква представа кой рекламен гуру първи е извел маркетинговия закон „Сексът продава“...Сигурно е бил някой от екипа създатели на наръчника за гимнастика „Кама сутра“.

Но въпреки липсата на конкретен човек, който да поеме отговорност  за този подход в рекламата , трудещите се в този сектор залагат мощно на въпросната стратегия.

Наскоро мярнах четири българки с бликащ в изобилие сексапил, поне те така мислят и поне така ангажиралите ги мислят, да рекламират в кампания нов модел смартфон. Общо взето с движенията си на екрана биха могли със същия успех да рекламират и стругове. Или пък доменни пещи. От целия клип лъха безсмислие и толкоз. Като потребител го казвам. Но се надявам ,че се продават добре. Телефоните, бре!!! Не четирите грации.

Сещам се, че преди време една мома захапваше нон стоп от телевизионния екран филии с лютеница, докато обясняваше, че лютеницата е страхотна и нямало смисъл жените да бъхтят като баба и и като майка и, за да я приготвят. Посланието към човечеството се колебаеше между „Яжте лютеница“ и „Що не пробвате малко хиалурон в устните, а“, или „Хиалуронови филъри в устните и лютеница за разкош“

Но в света на бушуващия сексапил вече и един ерген се мярка край брускети и прегладнели фемини, защото казват, че „Сексът продава“ и толкоз.

Преди пуританите да възнегодуват гневно и да заклеймят този рекламен Содом и Гомор, аз ще си позволя да ви разкажа за една друга реклама и да сипя сол в раната на родното целомъдрие...

Представям ви една италианска месарница...в едно малко туристическо градче.

Мислите, че тамошният месар се рекламира чрез салами? Прошуто, туй де шунка, пържоли или кайма. Тц...

Ползва за целта...топки. Игра с топки. Реклама с топки.

Гледайте го вие тоз невъзпитан сеньор, бе...

Турнал на витрината на магазина си топки. И разяснителни табели.

С огромно извинение заради определен елемент от тази публикация...

Едната табела уведомява клиентите „Туй са топки от муле“, а втората табела уточнява „Пък туй са топки от дядо“

Безсрамник!!!

Ъъъ, като видях този авангарден маркетингов подход и се изчервих, защото се сетих как преди години с баща ми чакахме на опашка в месарския магазин в „Градинката“ в к-с „Братя Миладинови“ в Бургас и на витрината имаше само ...бели бъбреци. Свински. Никакво месо. Само това.

Попитах баща ми „Какви са пък тия бели бъбреци“, а той с хладнокръвна бруталност отвърна „Мъде“

И на всичко отгоре купи един килограм и после ги сложи в оцет, че да се дезароматизират, пък да сме ги хапнели. Приготвиха ги с майка ми във фурната ,сервираха ги, ама белите бъбреци все така миришеха на...бели бъбреци. Ужас!!!

Абе, бягай оттука, бе...Свинщина. Това ми е кулинарен кошмар от детството завинаги.

Сега не знам коя реклама е по-втрещяваща. Тази със сексапилните потребителки на телефон, другата с Ядящата лютеница Мадона, онази с ергена и брускетите или тази с топките, ама ...

Понеже ми се налага да се занимавам сегиз тогиз с реклама, чудех се, дали ако производител на дръжки за врати започне да рекламира продукцията си чрез слогана „За едно здраво чукане“, дали това ще е нарушение на добрите нрави?

Нека специалистите да кажат...

За средния пръст в Народното събрание нищо няма да кажа.

Не е възпитано...дори да си мислим, че там в тази светая светих на българското законодателство сексът продава.

Ха, че то време за прогноза станало.

Днес ще вали дъжд, ще е влажно и облачно...Толкоз за времето.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов



Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...