време за прогноза 21 март 2022 2022-03-21 2022-03-21 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbjE3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--72475e97cf02d4b3cc581880d8944c325681240d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20170819_065410.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Урокът на Карло Анчелоти след една тежка футболна загуба

Барселона победи Реал Мадрид насред стадион „Сантяго Бернабео“ с 4:0, но можеше да бъде още по-лошо. Беше кошмар за мадридистите.

Някога назад във времето президентът на "Реал" Мадрид Сантяго Бернабео казал за екипа на отбора си „Това е бяла фланелка. Може да е пропита с пот, покрита с кал, дори с кръв, но никога с позор“.

Видяхме как играчите покриха фланелките си с пот, кал и кръв срещу Пари Сен Жермен, но в Ел Класико се случи друго.

 „Кралете“ на всичко отгоре бяха с черни, а не с бели фланелки при позорната си загуба слещу каталунците. Същите тези каталунци, които победиха наскоро за Суперкупата на Испания.

Както и да е. Има такива мачове.

В това дерби Барселона игра феноменално, а треньорът им Шави е невероятен. Заслужено победиха и очароваха отново всички футболни фенове по света.

Да не говорим за изумителния Педри, който има всички данни да се превърне в супер звезда на световния футбол. . Още на европейското първенство показа своя огромен талант. На Олимпиадата също. А няма дори 20 години. Пък каталунците имат и младока Гави, който е също смайващо добър.

Същевременно "белите" с черни екипи бяха неузнаваеми. В защита Карвахал, Алаба, Милитао и Начо бяха като с дръпнати ръчни спирачки, в средата на терена Крос и Каземиро бяха прегазени, а Родриго и Винисиус в предни позиции бяха много бледи. Единствено Феде Велверде игра на високо ниво. Куртоа също. А Модрич беше безсилен да покрие всички пробойни. Все пак гони 37 години.

След загубата с 0:4 треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти беше обвинен, че е сложил Модрич да играе като „фалшива девятка“ и по този начин напълно е изгубил контрола върху средната линия. Пак му припомниха, че на пейката стои Еден Азар, че там е закотвил Иско и Лука Йович...

По повод на критиките за тактическата постройка и изобщо за провеждането на мача татко Карло заяви "Това беше моя грешка и не се срамувам да я призная. Извиних се на играчите ми заради моята грешка"

Няма мрънкане, няма обвинения срещу съдията, няма оплаквания. Поемане на отговорност, признаване на вина за грешни решения и толкоз. Но затова татко Карло е велик треньор и страхотен човек.

И в този момент се сетих за обяснението на Стойчо Младенов за това, че не можел да направи омлет без хубави яйца, демек в ЦСКА не разполагал с добри играчи и затова мачът срещу Царско село завършил 0:0. Подобни обяснения даде и след загубата от Ботев Пловдив.

Каква разлика в подхода, каква разлика в манталитета.

Никога няма да забравя как преди години румънският треньор Михай Стойкица водеше Литекс и загуби срещу Левски в Ловеч, май с 3:4. След мача журналистите го попитаха кой е виновен за загубата и очакваха да каже "Съдията е виновен", а г-н Стойкица отговори "Аз съм виновен, аз взех грешни решения". Репортерите се вцепениха и нямаха повече въпроси. Стойкица беше уволнен. Не ставаше явно за нашето първенство.

Не става дума само за футбола. В политиката, в културата, в икономиката...навсякъде.

У нас почти няма хора на ръководни длъжности, които да имат силата да кажат „Сгреших. Взех неправилно решение. Грешката е моя, съжалявам“. Опитвам се да се сетя за някой такъв, но няма.

Няма, бе. Със свещ да ги дириш, няма.

Живеем в страна от безгрешници, в която адът, това са другите. Грешниците и виновниците са винаги другите.

А Карло Анчелоти ще вземе най-вероятно шампионска титла с пети отбор. До момента го е правил с Челси, Пари Сен Жермен, Милан и Байерн Мюнхен. Изправен е пред същата възможност с Реал Мадрид.

Това е той. Татко Карло.

Ха, че то време за прогноза станало.

Днес ще бъде слънчево, но студено. Типична бургаска първа пролет, нали. От североизток ще духа хладен вятър. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 7 градуса.

Нека е хубав денят ви.

 

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...