време за прогноза 24 ян. 2022 2022-01-24 2022-01-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckY2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0e33b3634f6b28dd90dcbac33ac3ec8c9bce5c12/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20170321_065135.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Когато математиците изместиха плеймейтките от телевизионните блокове

Мда...Трябваше да настъпи световна пандемия, трябваше и у нас да дойде, че да започнат да канят математици по телевизионните студия в сутрешните блокове. То, доскоро само плеймейтки и фолк звезди канеха. Или излъчваха директните включвания на един гологлав инфлуенсър във Фейсбук. Човекът все обяснява нещо, все се кара, все се хвали и го излъчват незнайно защо.

А математиците са друга работа.

Гледаш го един такъв рошав и прашен, ама като обясни разпространението на Ковид 19 чрез корен квадратен или чрез Теоремата на Простачи /не проверявайте, няма такава теорема / и става страшно.

И пустите им математици като почнаха с едни изчисления да доказват, че краят на света е ей, там зад ъгъла...Половината население изпадна в състояние на битов алкохолизъм, а другата в отчаяние, демек в отчаян алкохолизъм.

Питам се, кога ли ще почнат да канят физици и те какво ще ни кажат от екрана. Аз от древните времена на моята младост си спомням, че физиката беше страшна наука. И учителките ми по физика бяха страшни.

Към мен летяха двойки и тройки като астероиди. Че и ме улучваха. Значи ако астероид наближи Земята, със сигурност да чакаме физици в телевизионния ефир. Астрофизици, по-точно.

Мисля си, че когато в телевизионните студиа започнат да гостуват постоянно свещеници, значи краят на света вече е кажи речи настъпил.

Но за да не се лутаме какво и как ще се случи, в последните секунди на този свят ще поканят Андрей Райчев, за да ни обясни всичко.

А накрая...когато всичко е свършило, из Космоса ще лети песента "Излел е Дельо хайдутин" и заедно с него клип от фейсбук профила на едър мъж, който ще казва "За всичко е виновен Радев, за всичко", а ехото ще отвръща "И Иван Костов"

Тази сутрин кой математик поканиха, че се успах и не видях?

А Гала какво чака. Няма ли най-после да поговори за някоя хипотенуза на здравната криза?

Ей, от глупави разсъждения не съм видял, че време за прогноза станало.

Студено ще е, ветровито и мразовито. Но какво да се прави. Зима е.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...