време за прогноза 14 дек. 2021 2021-12-14 2021-12-14 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVY2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0109938edead54da8a9670411e9211eae96aa773/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20211126_083336.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Сън в зимна нощ, но не по Шекспир...

Мене лъжа, вам истина...ама, вървя аз из някакъв коридор на голяма административна сграда. Вървя там, защото съм на някакво корпоративно събитие и трябва да се придвижа от една зала до друга. И изведнъж насред коридора се разминавам със Симеон Сакскобурготски, който е в компанията на някакъв възрастен интелектуалец с очила. И царят ме пита „Калудов, познавате ли проф. Еди кой си“.

Направо съм втрещен. Проблемът е, че аз дори не съм роялист, а по-скоро републиканец, не познавам царя и той не ме познава и никога не сме били представяни един на друг, тъй че няма откъде да знае името на Моя незначителност, но нали все пак е цар, заговорил ме е човекът, а аз не мога да мълча невъзпитано като простак, затуй отвръщам любезно

„Нямам удоволствието да познавам този млад човек“.

Пък царят се разсмива и казва „Гледайте го, Калудов, какви щуротии говори“ и отминава, придружен от възрастния професор, който аз незнайно защо съм нарекъл млад.

Пък аз влизам в някаква зала, където тече някакво корпоративно събитие и е пълно с някакви хора.

И изведнъж до мен застава онзи професор, когото срещнах в коридора, покашля се и ме уведомява, че царят ме призовава, демек вика ме извън залата.

Аз хептен се изблещвам, защото откъде накъде мен ще ме вика цар и точно понечвам да изразя учудването си и ...изведнъж става много светло, та чак дразнещо и чувам как дъщеря ми казва „Тате, ще ме закараш ли до училище с колата, че навън вали дъжд, пък мога да закъснея“

Бодро отвръщам „Ще те закарам, веднага“ и в този момент осъзнавам, че цялата тази царска история е била сън и се разхилвам, която кара дъщеря ми да ме изгледа учудено.

Тъй, де...Това е сън в зимна нощ, но не по Шакспир, защото човекът в своята комедия пише за лятна нощ и за някакви влюбени младежи и девойки, а в моя сън се прескачат професори, монарси и аз, въртоглавият.

Мдаааа...каква е поуката от съня ми ли?

Естествено, има възможност да кажете, че сънят ми е обезпокоително налудничав, защото нормалните мъже сънуват мокри сънища, пророчески сънища или поне шест числа от тотото, а аз сънувам някакви царски особи, но не...Съвсем друга е поуката.

У дома царят или поне царицата е дъщерята. Нахлува в спалнята, пуска лампата, буди ме от сън и аз верноподанически изпълнявам желанието и. Това е.

Децата са най-важни. По-важни дори от монарх. Децата са преди всичко и преди всеки. И са смисълът на живота ни.

Та, закарах дъщерята на училище и обещах да и направя супа топчета. Сега отивам за кайма и ви пожелавам хубав ден.

Той, денят ще бъде дъждовен и студен. Сутринта чух, че климатът у нас ставал средиземноморски, но честно казано калта ми изглежда съвсем като от руския север. Както и да е.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...