време за прогноза 10 окт. 2021 2021-10-10 2021-10-10 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbHQ1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0db61d2502c0b7fe64672d7ed07ec4881207ccd3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/sedmodnev.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Седмоднев – история за отслабнали жени, потънали гемии и безпаричие

Адел отслабнала с 43 кг. И щяла да издаде нов албум. Демек занапред ще чуваме и ще виждаме една нова Адел.

Целият свят злорадства и разсъждава как се чувствал сега онзи клетник, бившият и мъж.

Ами, как да се чувства. Той, тази новата Адел не я познава. Тя е уж Адел, ама не е. 43 кг. минус са това.

Един пък роден политик и успешен стопанин на много бизнеси, познат у нас и в чужбина, притегли като магнит погледите върху себе си, защото и той е отслабнал, ама много. Изглеждаше тъй, сякаш са му потънали гемиите.

Поне след този шок стана ясно, че политикът бизнесмен няма да пуска нов албум, но пък обеща да го виждаме и чуваме често оттук нататък. После се чу, че го номинират за депутат. Сега остава единствено да се уточни това нова версия на онзи стария политик и успешен бизнесмен ли е или старата песен на нов глас? 

Физиката не изключва нито една възможност, както казваше един партиен лидер. Физика на тъгата, както написа Георги Господинов.

Затова учителите по физика у нас са някак тъжни. Защото политиците използват техния предмет, за да обясняват идиотщините си.

През седмицата стана ясно, че шансовете ни да предадем навреме в ЕС българския план за възстановяване видимо отслабват. Стопяват се като старата Адел и стария Ши…като онзи млад политик.

И стана ясно, че шансовете да получим пари в аванс стават все по-слаби.

Но не всичко е пари, приятели.

Ето, на…никакви пари не могат да помогнат за спасяването на заседналия кораб „Вера Су“. Стои си там на брега на морето, вълните се блъскат в него, а комисиите и кризисните щабове, които се занимават с него, стават все повече. Тук не става с пари. И с много пари не става. Освен това според едни новини корабът потъва, според други е укрепен, според трети заплашва с еко катастрофа, а според четвърти казано честно всичко ни е наред, той че спокойно да гледаме напред.

Но вие не вярвайте напълно на приказката „не всичко е пари, приятелю“ . Не казвайте това на никого от  племето на пътищарите, защото може да ви ударят с една лопата. Защото те искат не световен мир, а пари. 800 млн. лв. За свършена работа. Построили са нещо според тях, ама не им било платено нищо пак според тях.

А доскоро беше съвсем обратното. Човекът взе парите и каза „Добре“. Демек, даваха се много пари за нещо, ама построеното се оказа, че е нещо като нищо.

Нищо, нищо, нищо…сетих се за този рефрен от една песен на Мария Илиева. За какво се пееше в песента ли?

Нямам никакъв спомен. Вероятно за нищо. Но Мария Илиева тогава беше много слаба и много хубава. Е, нищо, де…

Ако продължаваме да говорим за пари, е хубаво да се позамислим върху това, че всеки втори българин бил против приемането на еврото. Питат го и той отговаря „Аз съм втори и за еврото не ща никой да ми говори“

Това ми напомня за един български футболен отбор „Вечно вторите“ им викат. Преди време се чу, че в европейската класация на отборите с най-много втори места в националните първенства те били на…второ място.

Та, така и с тия от групата „всеки втори“...Те иначе са първите, които обменят левовете в турски лири, за да си купят евтин прах за пране от Одрин, ама …нищо, нищо, нищо. Всеки втори обаче не иска евро.

Аз съм от групата „всеки първи“. Между другото бях първият българин, който пътува до Германия и обратно с електронен билет чрез родните БДЖ. И бях първият българин с електронен билет, когото немският кондуктор изхвърли от влака след Берлин, защото се оказа, че съм нямал билет. Силно се съмнявам, че ми вярвате, ама е факт.

Може би  пък шансовете Луна да ни стане президент стават все по-силни. Е, защо не. Какво и е на жената? Вярно е, че не може да прави коремно възлизане, но пък няма и корем.

Поне до момента не е ясно дали главният претендент за обединител на нацията може да прави коремно възлизане. То, пък и никой не го пита.

А друг претендент получи неочаквана атака. Атакуваха на тема…очила.

Ами, смени ги човекът и какво стана. Атакуваха го затова, че си сменил очилата и това се превърнало в новина. Угода няма.

Ето така, светът се променя, но ние си оставаме същите…

Литва разгроми националния отбор по футбол с 3:1 броени дни преди извънредния футболен конгрес, на който досегашният президент ще се кандидатира пак.

Ах, този невероятен Боби Михайлов!!! – преди години крещеше в екстаз телевизионният говорител Борето Касабов.

Остава ни само да разберем кой е виновен за този бой, който ни хвърлиха литовците.

Ще чакаме един проактивен инфлуенсър да ни даде обяснение от своя фейсбук профил. Предполагам, че ще обвини Радев или служебното правителство. Само това остава, да не са виновни и за този резил.

Оставаме, оставаме и нищо, че е есен. Звучи ми ужасно.

Жена ми се ужаси, когато разбра, че през септември е трябвало да платим за природен газ 172 лв. Без да сме ползвали парно през август. А когато разбра, че през октомври сметката надхвърля 200 лв, без да сме ползвали парно, вече изпадна във вцепенение. Ама, ако кажа на газоразпределителното дружество  и на енергоразпределителното „Не всичко е пари, приятели“, те какво ще ми отговорят? Навярно ще ми спрат и парното и тока, за да разбера, че никак не съм стока. 

Е, хайде. Оставям ви до следващия седмоднев.

Бре, че то време за прогноза станало!!!

Добре, де. Днес ще е хладно, облачно и на места с превалявания от дъжд. Максималните температури...вижте, хайде по-добре да не се ядосваме. Грабвайте палтата, някой си изкряска и палта и якета хвръкнаха завчаска.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...