време за прогноза 29 сеп. 2021 2021-09-29 2021-09-29 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBakI1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--30e040186d80b9fc8b9a3c222ce1fdd2f00b681d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210929_074611.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Вятър в косите, пясък в зъбите и лос тъпанарос от Реал Мадрид

Брей, че гледка!!! Лъчите на слънцето сякаш притеглят небето и морето едно към друго и ги сливат…

Уф, бе…как поетично прозвуча.

Музика, лъчи…

Само да не беше това скърцане.

Защото шумът на вълните си е съвсем на мястото. Шумят вълните по своя си начин, защото това им е работата.Идват и си отиват. И не им омръзва. Все едно казват „Все едно и също правя, зле съм, но ще се оправя“

И вятърът пее свойта …песен. Песен за умерения вятър от северозапад със скорост от 6 метра в секунда.

Ако бях поет, щях да кажа, че вятърът си играе с косите ми, но първо не съм поет и второ…преди по-малко от ден маестро Кондев ме острига като агне…или като овца или като коч…А съгласете се, че нито едни поет на този свят не би написал и един ред за комбинацията между вятър и някакъв коч.

Така че вятърът не е в косите ми, а в ушите ми. Бучи едни такъв. Насрещен вятър в едната посока.

Само да не беше това скърцане. Скръц, скръц, скръц.

Бягам с целия този шум в ушите, а край мен морето и небето се сливат…Добре, де…това вече го казах.

А за пясъка в зъбите казах ли ви?

Не, не се оплаквам. Ако питате мен, по-добре да имате песъчинки в зъбите, отколкото песъчинки в бъбреците. Защото второто боли повече.

По принцип скърцането не боли, но изнервя.

Скръц, скръц, скръц…едно такова упорито скърцане. Като стар креват, който е приютил една или …дай Боже две неспокойни души…В такива моменти старите кревати скърцат. Всеки писател на романи с меки корици ще ви го каже.

Но аз не съм върху никакъв креват. Ни върху стар ни върху нов. Но скърцането е страховито.

Заглушава щума на вълните. И на вятъра.

Скръц, скърц, скръц.

Коленете ми…редовно го правят по време на сутрешен крос. Ей, го на…снощи си легнах късно, докато гледам резила на „Реал“ Мадрид срещу някакви клети молдовци…и като влязох в спалнята скърцащият паркет и скърцащите ми колене възпроизведоха такъв шум, че…

Половинката ми се събуди и …разказах и за резила на „Реал“ Мадрид, ама тя нещо се ядоса.  Каза ми да млъквам. Сигурно и Карло Анчелоти е казал същото в съблекалнята на „Белия балет“. "Карамба, млъквайте лос тъпанарос, не ви ли е срам да се издъните срещу "Шериф" Тираспол, а???"

Честно казано, малко остана да изкрещя в спалнята "Хала Мадрид", ама...легнах си. То след 1:2 насред "Сантяго Бернабео" по-добре да мълчим.

Скръц,скръц, скръц. Не, това не е скърцащата пейка в съблекалнята на "Реал" Мадрид, върху която е седнал надебелелият Еден Азар. Коленете ми са.

Скърцат.

Все едно съм в реклама за автомобилно масло.

Уви, няма как да смажа коленете си и да хукна като газел или антилоп. Той и Еден Азар не може да хукне. И той е на ръчна скорост като мен. Не в снощния мач, а по принцип.

Но поне вятърът духа в гърба ми и сякаш издува платната ми. Да, бе…платна. Издул съм фланелката отпред. А уж е ластична.

Как може вятър да издуе ластична фланелка отпред? Ами, не може. Но ако си изял снощи три крем ванилия може и да може. Фланелката се издува.

Скръц, скръц, скръц…Като стар креват приютил две неспокойни души, които се сливат като морето и небето.

И седалката на стария ми семеен лимузин скърца. И кормилната щанга и тя. А уж е нова. Смених я преди месец.

Момент. Да изплюя пясъка. Тръгвам си. Стига бягане за днес. Ама и вие сте едни. Кой дявол ви кара да четете мрънкането ми дотук.

Ха, че то време за прогноза станало!!! Днес ще е хладно, ветровито и общо взето максималните температури ще достигнат до 18 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...