време за прогноза 08 сеп. 2021 2021-09-08 2021-09-08 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdGQ0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--75fdae7dc514795c4941bb34c806a433d642af64/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210903_073613.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Среден пръст за средния българин, който мечтае да не бъде чак толкова ...среден

Само по себе си преброяването на населението е нещо полезно. Едни броят овце, други броят делфини и врабчета, като дори им се заплаща за това. Броят хората, като едно и едно две, броят като Кевин де Бройне.

Крайната цел на преброяването е чрез събраните статистически данни да се разбере как живее средният българин.

То, това хубаво, ама лошото е, че години наред държавата не броеше за жив средния българин. И той е съвсем взел, дал.

А сега държавата ще го брои. Ще го строи в две редици, едната пред някаква бъгната онлайн платформата, втората пред нарочни преброители. Ще го строи в две редици, ще го преброи, ще го прошнурова и пронумерова. Ще го анализира, ще го сложи в папка и ще го превърне в статистически данни.

Изобщо какво е това чудо…Средният българин?

Каква е таз негова участ, бе!!! Никога не може да вземе страна, защото е зашит за средата. Стои там един такъв усреднен и гледа тъпо като среден българин.

Не е приятно да осъзнаеш, че щом съдбата те е запокитила в средата, значи си ни риба, ни рак …

Така излиза.

Да си среден българин не е чест. Нито пък е привилегия. Да си среден българин е въпрос на среда. Хранителна среда за онези, които са на следващото ниво. По-горното.

Със средата и нейните обитателите се хранят всички. Тъй, де. Хранят се със и от средния българин. И преуспелите и онези, които са в процес на преуспяване си взимат нужното от средния българин. Като дойде за взимане от него, го третират като барабар Петко с мъжете, ама като дойде време да му дават, тогава положението е Петима Петко не чакат.

Взимат му на средния българин деня и нощя. И му казват "Имал си бол парици, платил си" или "Няма не искам, няма недей"

Че то кой друг ще плаща данъци в България, ако не средният българин. Това не е негово право, а направо е негово задължение.

Ей, го на. Наскоро едни служебен министър каза, че данъчните проверявали малките бизнеси, а големите ...ами, не много.

Странното е това, че доходите на средния българин остават все едни такива…средни и му ги определят със закон други хора, които получават доста по-високи доходи от тези на средния българин. Получават ги от неговите данъци.

Май като се замислим, излиза така, че Средният българин почти винаги получава среден пръст от съдбата. Стои си там на попрището жизнено в средата и се чуди откъде ще му дойде следващият среден пръст.

А вие като какъв се преброихте? Като среден българин или като…по-така?

Уф, бе! Докато съм ви ломотил моите безумни брътвежи, то станало време за прогноза

Днес ще е облачно, ветровито и максималните температури в Бургас и в региона ще са около 23 градуса. Прибирайте ленените панталони в гардероба.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...