време за прогноза 31 авг. 2021 2021-08-31 2021-09-01 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcko0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--bdae408f3aa6965deabc5b268164c288c5ddc390/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20190813_184156.jpg

Burgas Reporter Ltd.

А ако Ботев беше преминал тих, бял Дунав …неприсъствено и дистанционно?

Честно казано, дистанционното неприсъствено обучение все повече ми заприличва на вид домашен арест за деца.

Има възрастни, които презират ваксините, но пък авторитетно и компетентно определят децата като разпространители на вируса, а училищата като инкубатор на Ковид 19.

Ето защо тези умни възрастни са готови да поставят децата под домашен арест, пардон...под онлайн обучение.

Демек, същите хора се крият зад учениците и зад опустелите класни стаи като зад щит.

В цял свят криенето зад деца, за да спаси някой своя живот, е подлост и мерзост. А у нас го правим.

Браншове и отрасли искат компенации заради ограниченията, но учениците няма как да бъдат компенсирани. Пък и няма как да поискат компенсации. Тях никой не ги слага в сметката.

Всъщност, истината е, че с тези ограничения безцеремонно ограбваме бъдещето на децата си. И проваляме усилията и труда на българските учители.  Накрая пак тях ще изкараме виновни за това, че децата ни не са усвоили знанията от училище добре.

Нищо чудно благодарение на умните глави новата учебна година да бъде превърната пак в заточение за ученици и преподаватели.

Ще имаме голям грях като общество към тях.

Преди два три дни синът ми изумено ни каза, че в Грьонинген в Нидерландия никой не носи маски в магазините.

Сигурно има значение това, че просто там ваксинирането е надхвърлило 80% на хората над 12 годишна възраст.

На много места в Европа отдавна забравиха за "червената зона" и за "четвъртата вълна". Живеят, наслаждават се на дните си.

А тук, в Отечество любезно, в главите на някои хора още кънтят залповете на Аврора, докато си мерят нелепите и неизпълними ваксинационни планове.

Ние сме държавата, в която изтъкнат учен антиваксър оглавява екип за създаване на ваксина срещу Ковид. И естествено не е създал такава.

Ние сме в държавата, в която този пандемичен вирус има статут на грипче от типа „айде, не на нас тия“.

Все повече си мисля, че онова възклицание на Ботев "А вий... вий сте идиоти" от стихотворението "В механата" не е било писано напразно, а?

Но понеже споменаваме поета –революционер, да се запитаме какво би станало, ако Христо Ботев беше решил да се включи в битката за българската свобода и беше преминал през тих, бял Дунав  ...неприсъствено и дистанционно?

Всъщност когато Христо Ботев и неговата чета влезли в българските земи, се оказало, че повечето българи ще участват в битката ...дистанционно и неприсъствено, демек оставили войводата и четниците да се оправят сами.

Та, така и с битката срещу вируса. Няма да се ваксинираме, ще се крием, ще се снишаваме, докато отмине. А будалите да се боцкат, тъй де...да се чипират.

Ха, че то от много безсмислени дрънканици, съм пропуснал да видя, че станало време за прогноза.

Днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 27 градуса и ще бъде слънчево. Да се наслаждаваме на последния ден на август, че после кой знае…

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...