време за прогноза 29 юли 2021 2021-07-29 2021-08-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2QzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c690fc727633622c00d3aa52ddf958e685cf063a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210703_075113.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Войната на декларациите и на декламациите

От няколко дни се води кървава война на декларации. Декларират ги и ги декламират от всички "протестни партии". Изглежда като безсмислено показване на мускули и премерване на ...на онова, което се мери, но обикновено само с хвалби и закани.
 
Някак наивно вярвам, че поне един от лидерите на мнение на тези партии би трябвало да е по-мъдър и по-силен...с мълчанието си.
 
Всеки един от тях би трябвало да знае, че не винаги, когато запазиш мълчание, това непременно означава слабост. Напротив, в края на пушилката често се оказва, че е било израз на сила. Историята е доказала стотици пъти, дори хиляди, че понякога в политиката това да стиснеш зъби, се оказва единственият начин да не изгориш важен мост. Пък и всеки строител ще ви каже, че мост се строи много по-трудно, отколкото се събаря.
 
Защото, макар че се повтарям, отоново бих казал, че ако всички от една група хора се събрат на едно място и  взаимно си крещят "Тоя е гад, тоя е серсем", накрая цялостното впечатление е, че всички от групата са гадове и серсеми. Невъзможно е целият цирк да е в лай.а, а някой да претендира, че е целият в бяло. Не, не е в бяло. Омазан е и той до уши.
 
Спомних за Димитър Пенев, който затворил в една съблекалня Балъков и Стоичков и им казал, че ще излязат оттам, когато се разберат помежду си.
 
Е, трябва ли да затворим на пуст остров тези лидери, за да си издекламират всички декларации и да се разберат един с друг?
 
Но пък кой ли съм аз, че да съветвам такива мъдри и опитни народни трибуни и строители на съвременна България. 
 
За някои от тях декламирането на декларации пред тв камери или ломотенето на нелепи монолози през ФБ профилите им е като слънцето, въздуха и водата за всяко живо същество.
 
Накрая всички те ще заслужат "сиктир пилаф". И ще заприличат съвсем на един таралеж с перверзна привързаност към мачкането с ...е, с нещо там.
 
Ха, че то време за прогноза станало.
Горещо ще е. Чак до 34 градуса. Стойте на сянка. Пийте вода. Студена. Но не много.
 
автор: Красимир Калудов
 
P.S В Истанбул представителите на гръцката общност сервират десерта "сиктир пилаф" на онези гости, които не се сещат, че вече досаждат и трябва да си тръгват.
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...