култура 19 май 2021 2021-05-19 2021-05-22 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdEIwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4781aaccdea8562fff5209266041428d1f3773b2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/187082742_606159234111796_765485619794222677_n.jpg

Burgas Reporter Ltd.

The essential FUNK trombone за музиката и бургаската публика (Част II)

Момчетата от The essential FUNK trombone пристигат в Бургас, за да представят новия си албум T.E.F.T.

Концертът им ще се състои на 22 май от 20:30 ч. в клуб „Модерен театър”, като с него официално ще бъдат закрити „Зимните джаз вечери” в Бургас. Цикълът от концерти се реализира от "Арт Мюзик Ателие”, с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Пред бургаската публика ще застанат Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Благоев – китара, Иван Йорданов – саксофон, Даниеле Феббо - бас китара, Виктор Викторов – ударни. За съжаление заради здравословни проблеми Александър Васев на кийборда няма да успее да се включи в участието на групата. Затова неговото място ще бъде заето от друг доказан и много талантлив музикант – Станислав Арабаджиев.

Дни преди да излязат на морска сцена музикантите дадоха блиц интервюта специално за читателите на „Бургаски репортер”. В рамките на три поредни дни ще ви срещнем „очи в очи” с членовете на The essential FUNK trombone и ще разберем от тях как са се справяли с ограниченията по време на пандемията и къде намират вдъхновение дори в най-трудните моменти.

-За всеки артист е важно да има пряк контакт с публиката, как Ви се отразиха ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус?

Иван Йорданов: Свиренето с добри музиканти на живо пред публика е едно от най-невероятните преживявания, които човек може да изпита. Ограничителните мерки само затвърдиха този факт!



Даниеле Феббо: Бих свел контакта с публиката до нещо още по-есенциално, а именно контакта с хората. Това е нещо, което липсваше, и продължава да липсва, на всеки човек – да слушаме музика на живо, да отидем на театър, да се видим с приятели или дори, както аз правя понякога, да изляза сам и да „се смеся с тълпата”, без да имам план. Това най-много ми липсва. Факт е обаче, че локдауните имаха и своята позитивна страна - не мислех, че в близкото бъдеще ще имам толкова време за себе си.



 Виктор Викторов: Предполагам, че за всички колеги музиканти е било доста тежко, защото сцената и живият контакт с публиката са част от живота ни. Лично аз изпитах доста голям некомфорт и дисбаланс.

-С какво се занимавахте през последните месеци? Имахте ли повече време да творите, след като културният живот в страната почти беше спрял?

Иван Йорданов: Имахме цялото време да творим и да се развиваме. Но се радвам че най-накрая дойде и моментът, в който можем да ви покажем с какво сме се занимавали през последните месеци!

Даниеле Феббо: В последните месеци обръщам внимание на музикални въпроси и изобщо на въпроси, останали в личен план, до които не можех дори мислено да стигна. Остана ми време и да направя поредните си опити в композицията и аранжимента. Родиха се и нови проекти. Колко сполучливи са те - както винаги - последната дума ще имат слушателите.

Виктор Викторов: Опитах максимално да не губя форма и успях да се включа в реализацията на четири албума, фокусирах се върху музиката изцяло.

- Познавате ли добре бургаската публика? Смятате ли, че тя вече има изграден вкус за хубава музика?

Иван Йорданов: Винаги е удоволствие да свиря пред бургаска публика, тъй като тя определено има изграден вкус към хубавата музика!

Даниеле Феббо: Познавам определена част от бургаската публика, най-вече любителите на джазовата музика. Но наблюдавам, че музикалната програма през лятото и през зимата е много разнообразна и всъщност е неизбежно да не се култивира един хубав и богат вкус към хубавата музика.

Виктор Викторов: Не мога да кажа, че я познавам добре , но смятам, че това, което предлагаме със T.E.F.T ще сложи усмивки и радост на лицата и сърцата на хората!

- Издайте в аванс какво ще чуят Вашите почитатели на 22 май.

Иван Йорданов: 22 май е денят, в който „изтънчените глигани” нахлуват в Бургас! Съветвам ви да си запазите дата, защото това, което сме ви подготвили, не е за изпускане!

Даниеле Феббо: Очаквайте една банда, която в последните 2 години набира инерция и до момента не я губи. Енергията е неудържима, музикантите са взривоопасни - всички до един. Очаквайте маса звук, шест човека , които са пред вас, за да ви накарат да се движите, забавлявате, да спрете и да се замислите, да прегърнете човека до вас, дори да не го познавате, да потърсите половинката си в тълпата (особено, докато звучи "How can she be so beautiful") , напълно да се потопите в магията на безвремието, която музиката така добре канализира. Ние нямаме търпение и ще дадем 1000% от себе си, надяваме се да се видим с колкото се може повече от вас в Бургас!

Виктор Викторов: Бургаската публика ще има удоволствието да чуе творчеството на почти цялата банда. Парчетата съдържат много живот и енергия и всичките са ми любими. Надявам се бургаската публика да пее заедно с нас и на авторското ми парче, което има много простичък текст, но за сметка на това той е забавен и неангажиращ. Нямам търпение да се запознаем от близо.

Снимки: Евгени Димитров

Автор: Марина Костова

* Интервютата с останалите членове на групата можете да видите ТУК и ТУК 

 

 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...