време за прогноза 25 фев. 2021 2021-02-25 2021-02-25 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVZ4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1c6f6d8a67970cd1f86fe938f2f0f6b8603f506e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200713_072526.jpg

Burgas Reporter Ltd.

На какво прилича предизборната кампания в Отечество любезно

Най-лесно е някой да каже, че предизборната кампания у нас прилича на кални борби, на братоубийствени войни, на световен конгрес на отровителите или на световен симпозиум на измамници.
Ами, не е така. Не съм съгласен.
 
Не знам как е при вас, но аз все по-често виждам, чувам и чета комични изяви и идиотски послания на запъхтени участници в предстоящите избори, от които в главата ми изникват някакви странни аналогии.
 
Знаете ли, по някои свои характеристики предизборните кампании в Отечество любезно ми приличат на средноголям андронен колайдер.
 
Напомнят ми на точно това съоръжение, защото винаги ни предоставят възможност да видим в реално време страховит сблъсък между елементарни частици.
Неслучайно един читав бургазлия с убийствено чувство за хумор, Теодор Михайлов, всеки път прави своята прочута класация "Изборни дебили". Човекът трудолюбиво извършва проучвания на предизборния дебилитет и находките му са легион.
 
Слава Богу имало е и вероятно ще има читави участници в кампанията със смислени послания, но изобилието от елементарност ги залива и потапя на дъното.
 
Е, дано този път, през тази кампания да видим смислена предизборна надпревара и сблъсък на идеи, програми и платформи, а не сблъсък на елементарни частици.
 
Макар че съм малко притеснен. Всички говорят за увеличение на минималната или средната заплата, но не уточняват, че става дума за заплатите на държавните чиновници. А парите за моята заплата, осигуровки и данъци си ги изкарвам аз сам и досега нито един политик не е обяснил какво смята да направи, че аз и такива като мен да могат да изкарват повече с труда си.
 
И все пак. Успех на всички в предизборната надпревара. Особено на онези от тях, които истински искат да предизвикат промяна в България към по-хубаво.
 
А на онези, които тупкат топката с нищо незначещи фрази, на онези, които смятат, че политиката е да облееш някого с кал или да му забиеш нож в гърба, да го омаскариш, на онези, които лъжат без да им мигне окото, на всички тях бих цитирал Ботев и неговото „ Вий сте идиоти“
 
Е, ама бива ли така. докато ломотя такива неща, то, станало време за прогноза.
 
Добре, де. Слънчево ще е и топло за сезона. 
 
Носете си новите дрехи и новите маски.
 
Нека е хубав денят ви.
 
автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...