време за прогноза 12 ян. 2021 2021-01-12 2021-01-16 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc3R2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--58e3d770e7c3f9b9e4c7eb169ea9351c9d087bb9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20171025_114551.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Положението може да е тревожно, но ситуацията е стабилна

Не вали дъжд.

Криза е. В новините съобщават, че старите хора не помнят да е имало такава суша. Състоянието с язовирите и реките е тревожно. Свиква се кризисен щаб. Обявява се бедствено положение. Назначава се спешна проверка. Набелязват се спешни мерки.

По телевизията казват, че един човек с авторитет е казал, че ситуацията е стабилна и има организация.

Вали дъжд.

Криза е. В новините съобщават, че старите хора не помнят да е имало такъв дъжд. Състоянието с язовирите и реките е тревожно. Свиква се кризисен щаб. Обявява се бедствено положение. Назначава се спешна проверка. Набелязват се спешни мерки.

По телевизията казват, че един човек с авторитет е казал, че ситуацията е стабилна и има създадена организация.

Животът продължава. Следват нови кризи. И нови стабилни ситуации, нови спешни мерки и нови организации.

Всички нови кризи раждат нови кризисни щабове. И спешни мерки. Стари хора разказват ,че не помнят някога спешните мерки да са изпреварили кризите. Винаги кризите идват преди спешните мерки. Така е било, така и ще бъде, защото там където е текло, пак ще тече. Така казват старите хора.

Но ако спешните мерки се случваха преди кризите, тогава нямаше да има кризи. Нямаше да има и кризисни щабове. Тогава и спешни мерки нямаше да има. Какъв парадокс.

А сега има в изобилие от всичко. И кризи, и щабове и спешни мерки. И винаги има хора с авторитет, които авторитетно да кажат, че ситуацията е стабилна и е създадена организация. И че се набелязват спешни мерки.

По-свободно се диша така, като се знае, че някой е набелязал нещо.

Самохвал? Що е то? И ако краварката е в левия ъгъл, тогава маслото къде е?

Старите хора казват, че не помнят някога да е имало толкова много кризи. Не помнят и да е имало толкова много кризисни щабове. Старите хора казват, че не помнят и да е имало толкова много набелязани спешни мерки.

Не помнят значи?

Въпрос на време е някой да посочи виновника за всички кризи.

Изглежда за всичко са виновни...старите хора.

Защото след толкова много спешни мерки, стабилни ситуации, създадени организации и свикани кризисни щабове старите хора нищо не помнят.

Затова пък Природата ни напомня постоянно за себе си.

Защото още помни какво направихме миналото лято. И по-миналото.

Но и аз съм същият. Днес ще взема спешни мерки. Някаква кора по дъното на автомобила се е счупила и днес той буквално се напълни с вода. Все едно карах по улиците не автомобил, а аквариум. На, сега трябва да звъня за час при майстор Генчо, иначе ще се наложи освен предпазен колан да слагам и водолазен костюм, когато карам фамилната лимузина.

Ха, че то време за прогноза станало, бре!!!

Ясно е, че това едва ли е новина за вас, но днес ще вали дъжд. Ще вали, мила моя майно льо, от сутрин до вечер.

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 9 градуса.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Ако този текст ви е бил интересен и дори ви е харесал, помогнете ни в усилията ни да създаваме и публикуваме и други подобни на него.

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...