време за прогноза 24 дек. 2020 2020-12-24 2020-12-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaDF2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b90267d0e9f1557a4e57ee7b7dd10dde800d0c3b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201224_110004.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Празнични пожелания, бой с възглавници и минотаври

Тя, работата с пожеланията, малко ми прилича на нещо като преминаване покрай шпалир от хора.

Вървиш, а от двете ти страни някакви мъже и жени ти викат в ушите пожелания…

Ефектът е такъв, сякаш те удрят с възглавници, защото общо взето е веселба и празник, нали. Пък боят с възглавници се приема като връх на веселието.

Е, да де, ама ако те цапардосат по главата със стотина възглавници, веселбата сякаш малко губи веселия си характер.

Иначе казано на стотното коледно и новогодишно пожелание всичко се превръща в шум. Или в шумово замърсяване.

Затова няма да ви цапардосвам с моето пожелание. Ако вече сте си сложили тапи в ушите, ще ви разбера.

Но докато минавате покрай мен, защото и аз съм се наредил на шпалира от пожелаващи, ще ви кажа набързо…

Бъдете щастливи и вярвайте в себе си.

Не се отказвайте да следвате пътя си, дори да имате на моменти усещането, че се движите в лабиринт. Тъй де…в лабиринта е доказано, че не сте сами. Поне един минотавър има там някъде и чака да се срещнете. Чака лично вас. И когато това се случи, е много вероятно да ви каже „Айде, бе…изчаках си чакането да те чакам…Къде се губиш“

Защото и 2020 и задаващата се 2021 год. ще ни среща с минотаври в лабиринтите пред нас. Така е откакто свят светува. Нищо лично, просто съдба. Търкулнало се гърнето, намерило си похлупака.

Затова ви пожелавам през Новата година да бъдете благословени с онези дарове от Съдбата, които ще ви помагат да намирате пътя си, дори и да сте се загубили. И да има кой да ви даде нишка, която да следвате…дори нишката да е от разплетен чорап.

Да сте здрави, силни и обичани.

И да намирате как и с какво да гътвате минотаврите по пътя си. Защото има хора, които ви чакат за излезете от лабиринтите, нали.

Ей, го на…мен ме чака жена ми, моята Ариадна, в съседната стая, за да ходим на разходка. А аз пиша тук за някакви минотаври и се лутам между хола и кухнята, за да пробвам разни сладки неща. Моля? Аха, Ариадна също така ме праща и за тесто.

Хм, май вместо да ви ломотя някакви пожелания, щеше да е по-добре да ви цапна с възглавница, нали. Хайде, продължавайте по пътя си.

Да, де малко като бой с възглавници се получи, ама какво. Нали са празници и веселба.

Весела Коледа и щастлива Нова година.

Аз отивам за тесто до магазина.

И, хо, хо, хо…отпуснете му края. Още една дупка в колана не е повод за притеснения. Пък и без колан може да се ходи.

Ха, че то станало време за прогноза.

Днес ще е облачно, на моменти и слънчево. Не се очакват валежи. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 12 градуса.

Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...