време за прогноза 29 окт. 2020 2020-10-29 2020-11-09 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEJ0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a8d7b2e53a130fb88fda1db5077bfdb49cab55d4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201021_080439.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Мухлясали спомени за терлици с отпаднала необходимост

Един от най-стряскащите ми спомени от ученическите години е от часовете по физическо възпитание.

Тогава във физкултурния салон се налагаше да играя различните упражнения по терлици или направо по чорапи, защото никъде по магазините не продаваха „цвички“ или „тапки“  N:45.

Ще питате защо с терлици???

Защото тогава беше абсолютно забранено да се влиза в салоните с гуменки или с маратонки. Учителите не позволяваха подобна волност.

Мда…затуй драпах по физическо с някакви мъхнати  вълнени изделия на огромните си стъпала и сигурно съм мязал на хобит…вярно, доста висок хобит, но със същата рунтавина на нозете.

Значи сега трябва да приема, че  в избледнелите спомени на някои мои съученици аз съм вероятно останал като „Онзи дингил с терлиците“.

Нали си представяте идиотското ми положение да играя баскетбол, волейбол, хандбал или да правя някакви жалки опити на успоредката или на халки, въоръжен  с терлици в нелеп цвят от рециклирана прежда, туй де…прежда, набавена от стари пуловери…

Ужасен срам…

Спомням си, че след часовете по физическо, потни и прашни, сваляхме екипите и отивахме тъй натурално ухаещи /дано да съм изпущал аромат на пот, а не на изпотен пръч/ в класните стаи, където съхнехме бавно. А в чантата ми до учебниците отлежаваха противните терлици.

В главата ми се върна този прашен и потен спомен, защото днес дъщеря ми се върна прашна и потна от час по физическо.

А допреди две години синът ми провеждаше часовете си по физическо възпитание в същото училище, в същия физкултурен салон и се преобличаше в същите древни съблекални, в които и аз.

Аха, дали по този повод Георги Димитров не беше казал, че „Колелото на историята се върти“? Моля, по друг повод. Добре, де…съгласен съм. Едва ли на Лайпцигския процес са говорели за терлици.

Да приемем, че колелото на историята се върти, но поне децата  ми не спортуват по терлици като баща си.

Че като съм почнал със самопризнанията, да ви споделя, че през зимата спя с вълнени чорапи, защото всички одеяла са ми къси и никъде в магазините няма одеяла като за моя ръст. И за да не ми мръзнат стърчащите и отвити крака, ги пъхам във вълнени чорапи.

Между другото чорапите ми за спане стават и за часове във физкултурен салон. Само казвам…не че се хваля.

Ха, че то станало време за прогноза.

Да знаете, че днес ще захладнява и до края на деня може да ви вали дъжд, ако сте някъде около Южното Черноморие. Максималните температури ще са около 18-20 градуса.

Нека е хубав денят ви…

Автор: Красимир Калудов

P.S  Вие носите ли терлици или тези изделия са вече с трайно отпаднала необходимост? Я, споделете мнение в коментарите под статията, че да придобия представа какви са терличените тенденции днес.

 

Ако такива истории са ви интересни, помогнете ни да разкажем още от тях

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...