време за прогноза 26 окт. 2020 2020-10-26 2020-11-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdkJzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d6febfcfd0a1d9e298fe29f813f010341ef108c5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201021_072753.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Подранилата Коледа, евтините нощници и лидъляните от седмия ден

Развали се времето, ей!!!

Под „развали се времето“ нямам предвид това, че е заплющял дъжд и са зафучали ветрове…

Друга ми е думата.

Октомври сме, а като се огледам, сякаш сме декември.

То е вярно, че коледната украса по уличните стълбове в Бургас си стои там  цялата година, но нямам това предвид.

Декемврийско ми се струва положението.

Спокойно, бре. Не се притеснявайте за душевното ми равновесие и психичното ми здраве. Здрав съм, чист и изкъпан. Личният ми лекар може да го потвърди.

На, само го питайте и той ще ви отговори веднагически „Кой, онзи идиот Красимир, ли??? Ааа, здрав си е“

Може да съм здрав, но съм объркан заради това, че сме октомври, а сякаш е декември.

А това е факт, че времето се е развалило и нещо не е съвсем наред.

Ето, като доказателство ще ви кажа, че в битността си на  представител на общността на „Лидъляните от седмия ден“ отидох в един от всичките магазини на „Лидъл“, а там що да видя???

Не, бе…не съм видял онази мъжка нощница за девет лева, да опустее дано. Така и не видях никъде долнище на мъжка пижама, защото го бяха изкупили другите лидъляни.

Съвсем друго ме накара да разтъркам очи, защото според календара уж е октомври, пък според лидъляните е декември.

Та, нося се аз като зомби из отделните сектори на магазина и зървам коледни курабии, коледни щолени, коледни шоколадови бисквити, коледни бонбони, коледни…коледни….Коледа е дошла.

Нещо не е наред с тази 2020 год. Съвсем се обърках.

Сега се сещам, че през лятото НВО упорито излъчваха американски коледни филми, осъзнавам, че премиерът цяла есен раздава коледни подаръци от прозореца на джипката…, но коледен щолен със стафиди посред октомври…и реклами по телевизията за Коледа???

Идва ми малко …много.

Боя се да пусна радиото, защото ако оттам бодро изцвили Марая Кери със своя коледен евъргрийн  All I Want For Christmas Is You и тогава вече окончателно ще помисля, че времето нещо се е развалило.

Но ако Коледа е през октомври…това донякъде обяснява защо от дълбините на шахтата в малката тоалетна у дома на талази прониква мирис на кисело зеле. Защото на киселото зеле му идва тогава времето, нали.

Поне се опитвам да си въобразя, че от шахтата на тоалетната мирише на кисело зеле, а не на друго…

Но дали е объркано времето или не, това ще го кажат Гери Малкоданска и Натали Трифонова. Аз по време на поклонението си с други представители на „Лидъляните от седмия ден“ все пак си купих един коледен щолен. Ами, тъй де…като не успях да си купя мъжко долнище на нощница за девет лева, барем туй да ми остане.

Ха, че то станало време за прогноза.

Днес ще е облачно, но в отделни часове и слънчево. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 21 градуса.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Ако такива истории са ти интересни, помогни ни да разкажем още от тях

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...