време за прогноза 02 авг. 2020 2020-08-02 2020-08-02 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEJwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--53aa5bc256b246b4473d4c4d3692359dd5f90b48/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200802_072818.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Защо е важно да си връзвате връзките на обувките по различни начини

„По време на Студената война агентите от ЦРУ си препредавали информация един на друг по най-необичайни и странни методи, за да не ги разконспирират противниците им.

Може да не ви се вярва, но правели това дори и чрез различните начини на връзване на връзките на обувките.

И само си представете…разминавате се с колегата агент, поглеждате към връзките на обувките му и разчитате там посланието „Имам важна информация“ или „Последвайте ме“, ама не в Инстаграм или във Фейсбук, а на уреченото място за срещи или опулвате се към връзките на обувките му и оттам ви боде очите съобщението „Следи ме някакъв идиот от чуждо разузнаване…пазете се и ми пратете малко индрише по куриера“

Сами разбирате, че възможностите на връзване на връзките не са безгранични, но все пак са немалко, особено ако с тях се заеме таен агент.

Но…но какво би си помислил агентът от чуждото разузнаване по време на Студената война, ако беше погледнал към обувките на сина ми? Или към моите обувки, както ги носех преди тридесетина години?

Ами, щеше да бъде в пълен амок, защото общото между връзките на обувките на сина ми от днес и моите обувки от тогава е това, че не са вързани. Да, бе…веят се връзките невързани.

На този свят всичко се връща.

Преди хиляди години моите родители ми правеха строга забележка, че връзките на маратонките ми не са вързани.

„А днес моят собствен наследник извършва геройски бели, не съм се изгубил безследно, щом той ме повтаря, нали“…демек аз правя същата забележка на моя син по същия повод.

Гледаш го, един такъв висок и строен като мен, хубав като майка си и напет …, пък с незавързани връзки на маратонките. Веят се на всички страни и се калят.

Казвам му „Сине мой, ще ти се изкалят връзките и ще ти изцапат панталоните“ , пък той презрително отвръща „Тате, в нашия град улиците са чисти и няма кал“…Само че неговият град не е Бургас, а Грьонинген в Нидерландия ,защото джуниър учи там и шляпа с незавързани маратонки из това населено място в Ниската земя. И наистина не му се цапат връзките и панталоните.

Понякога си мисля, че съдбата си прави някакви страхотни шеги с мен, защото и дъщеря ми отказва да си връзва връзките на маратонките. Е, тя поне си е тук още, в Бургас.

Гледаш я една висока като мен, красива като майка си, пък шляпа с незавързани връзки. И те се веят и пляскат около глезените и.

Пък в мен в казармата ме заплашваха с два непоряда по служба, ако случайно връзките на кубинките ми не са вързани и не са втъкнати вътре в обувките. Какво е кубинка ли?

Не, бе, не е гражданка от Куба. Кубинки се наричаха обувките на войниците в старата Българска народна армия.

И знаете ли какво направих аз, когато се уволних от армията и издадох на старшината кубинките?

Ами спрях, да си връзвам баскетболните кецове и маратонките и връзките ми се вееха на всички посочи. Каляха се и цапаха панталоните ми.

Ако питате защо ви разказвам всичко това, отговорът е ясен.

Аз не можах да стана таен агент, защото така и не се научих да си връзвам връзките на обувките по различни начини.

Еее, че то станало време за прогноза.

Днес ще имаме облаци, слънце, лек вятър и …чу се нещо за гръмотевици, но не съм сигурен.

Максималните температури ще са около 26-28 градуса в Бургас и региона.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...