време за прогноза 21 юни 2020 2020-06-21 2020-06-21 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcmhuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0112c3a96edcc279c0f13d05ae2b18d2e062ce21/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200621_105407.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Лятото започна официално 44 минути след полунощ...неофициално не си е тръгвало

Астрономическото лято настъпи в 0.44 часа на 21 юни, т.е може да се каже, че летният сезон вече е факт. Всъщност ако четем официалните стенограми от правителствените заседания, ние живеем във вечно лято и всичко е прекрасно, но...ние сме прекалено прости, за да го осъзнаем.

Лято е. Засега туристите са малко, но пък са качествени. А туристическото министерство излъчва компетентност и авторитет.

Първият летен ден започна с частично слънчево затъмнение, с облаци и логично в следобедните часове се очакват превалявания от дъжд. На места по морето преваляванията ще са от урегулиран поземлен ...бетон. 

Очаква се и скоро да всички да влезем в чакалнята на еврозоната. Тогава вече всичко ще бъде възможно. Пардон…няма да е възможно да фалират банки, дори и Орешарски да се върне…поне тъй рече родният Заратустра. Всъщност, премиерът така рече, а Заратустра мълчи по въпроса. Орешарски също. Какво стана изобщо с този човек? 

Той хубаво мълчи, но пък един от архитектите на "Виденовата зима", проф. Гечев, говори все повече. Как му казвате на това? Ти не го пускаш в селото, той за поповата къща пита.

Неслучайно комунистическият вожд и учител Георги Димитров беше споменал нещо за това, че колелото на историята се върти. Само че пропусна да обясни, че колелото на историята се върти от милиони хамстери. Въртят, въртя, въртят колелото и накрая стигат ако не до победата на комунизма, то поне до ...видими резултати или до кривата круша.

Според синоптичните прогнози на министъра на туризма през това лято лятото ще продължи до…октомври, но нека не забравяме това ,че г-жа Ангелкова е прекалено голям оптимист и прогнозите и са едни такива холивудски. Тя неслучайно ходи до Холивуд. Там се научи да е толкова ослепителна в прогнозите си.

А иначе у нас е повече от ясно, че смайващо прекрасните новини и вдъхващи надежда прогнози се излъчват в реално време от една джипка…

Последното, което се чу от джипката беше откровението "И ние пазим снимки". Но не знам какво е искал да каже авторът с това. Дано той знае.

Някога най-търсено и ценно у нас е било съкровището на Вълчан Войвода. Сега са няколко фотоалбума със снимки. Който ги държи, държи всичко...и всеки за топките.

А иначе баш в края на пролетта и точно в началото на лятото стана ясно, че другарят Кирил Добрев е готов и иска да стане премиер. Не знам как ще се разберат с Бареков и с Трифонов. Те също са готови за същото. А на позицията стои все още един фен на поговорките.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...