време за прогноза 15 юни 2020 2020-06-15 2020-06-15 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbmxuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4d95175a113a7b9dab7a8057e0949c4dea518d77/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_1193.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Защо няма да кажа "Да" на Милано...

Отварям си пощата и някакъв призив почва да боде очите ми. Вярно е, че пощата е електронна, а призивът също тъй дигитален, но боде ли боде.

„Кажи „Да“ на Милано“ ме призовава призивът на една нискотарифна авиокомпания, пък аз се офлянквам…

„Айде, бе!!! Кажи „Да“ – продължават от същата тази компания, но аз се инатя като магаре на мост и не ща и да чуя.

Честно казано, не че имам нещо против да отида отново точно в Милано, ама баш тази авиокомпания да ме призовава да летя с нейния самолет  в Милано, ами малко нахално ми звучи.

И знаете ли защо?

Защото преди няколко години, в една късна есен с много близки приятели, сеньора Златина и дон Калин,  се уговорихме да отидем до Милано за три дни по време на януарските разпродажби и намаления на цените в магазините.

Хем сеньорите възторжено да напазаруват, хем дон Едно и дон Две  да …ами, да се потътрим зад тях с торбите с покупки.

Купихме си билети за самолета, запазихме места в хотел и зачакахме да настъпи моментът за тръгване…

Месеците в чакане някак изминаха.

И кажи речи два три дни преди излитането на самолета се оказа, че същата тази авиокомпания просто е анулирала нашия полет за деня А, но пък ни предлага да излетим ден по-късно през деня Б…

Ама, без да ни пита „Ще кажете ли „Да“. Отмениха полета и толкоз.

Започнахме да смятаме и да изчисляваме и се оказа, че при новите обстоятелства ще кацнем в 6 часа сутринта в Бергамо, оттам ще пътуваме към Милано и на другата сутрин в 4 часа сутринта ще трябва да пътуваме отново от Милано до летището в Бергамо.

Иначе казано, трите дни, които планирахме да прекараме в този чуден град, се стопиха до по-малко от един…

Е, как може да се разгледа за едни ден този световен център на модата и на финансите?

Сега ми е много трудно да ви разкажа какво препускане препускахме. Как търчахме из целия град, защото в Милано има толкова много неща за гледане. Двете сеньори буквално търчаха из улиците и магазините на своите токчета , а ние мъжете им, дон Калин и дон...ъъъ...аз…топуркахме зад тях с изплезени езици. Всичко ми е като мъгла сега.

Спомням си, че препусках като невротизиран кон из магазините, как вечерта шляпах в локвите около катедралата Дуомо и общо взето това беше. Ах, да...и много се смяхме. В едни момент малко през зъби, защото грохнахме.

Та, много ми се ходи до Милано…но точно сега и с точно тази авиокомпания, грацие милле, ама не благодаря…

Ще отида, когато аз реша…

Между другото...при последното ни ходене в Рим в един ден изминахме пеш около 25 км...може и повече, за да разглеждаме разни хубави кътчета от Вечния град. Не че не съм ги разглеждал и друг път, но много ми харесват и затова ги обикаляме отново и отново. И по време на последните ни римски странствания при температура около 40 градуса на сянка всеки път минавахме покрай пиаца "Навона", което е едно от любимите места на жена ми. Накрая тя почти изхлипа и ме помоли да се прибираме в хотела, защото краката и са се подбили и схванати от трамбоване из римските улици и плащади, много е уморена и "Навона" и е вече като мъгла. 

Да разгледате Милано за един ден е невъзможно, макар че авиокомпанията ни осигури точно този шанс. Ама, то и да разгледате Рим за цял живот е невъзможно.

Еее, ама то станало време за прогноза, бре!!!

Днес ще е облачно и слънчево и дъждовно. Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 23 градуса.

Е, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...