ориентири 07 май 2020 2020-05-07 2020-05-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcjVsIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7e95bc47da2dae0c57585f9c6059f5cea5687da1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/online-services-sm.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Компютърна програма дава отговори за коронавируса

Компютърна програма предоставя важна информация на бургазлии, свързана с коронавируса.

Иновацията е разработена от Сдружение "Югоизточен Дигитален Иновационен Хъб"

Разработката използва данни от Община Бургас, Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация и е на разположение на гражданите денонощно по време на извънредното положение.

Чатботът е компютърна програма, която отговаря автоматично на запитвания на граждани, създавайки усещането за разговор с истински човек. Този диалог се осъществява чрез текст и други визуални елементи като изображения и емотикони. Има два варианта за комуникация с чатбота. Единият е гражданите да задават свободно въпроси и чатботът да им отговори според информацията, с която разполага.

Другата опция е въведената възможност от често задавани въпроси по категории, на които чатботът дава автоматичен отговор. Така няма нужда гражданите да ангажират конкретен служител, който да отговаря на техните запитвания. Чатботът на Общината използва AI (изкуствен интелект). Това означава, че той не просто базира отговорите си спрямо внедрения в него софтуерен сценарий. Той има способността да запомня въпросите на гражданите, както и отговорите, които им е дал.

Натрупаната информация  след това се прилага при последваща комуникация с гражданите.

Чатботът на Община Бургас е безплатен и очаква въпросите на гражданите свързани с коронавируса. Той е интегриран в интелигентната градска платформа Смарт Бургас ТУК

А скоро ще бъде добавен и в официалния сайт на Община Бургас. Разработката ще кореспондира и с профила на Общината във Facebook, за да може да обслужва гражданите и директно през социалната мрежа. След вдигането на извънредното положение чатботът ще продължи да служи на гражданите, предоставяйки им информация за административни услуги, спорт, образование и др. Чатботът еволюира сам и се нуждае от непрекъснати промени в софтуерния сценарий, по който функционира.

 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...