време за прогноза 15 фев. 2020 2020-02-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVkvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--02ff402691fa996a1245430fb0155752e6447a9a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36982.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Българската седмица на американското говеждо донесе толкова чудеса

Има и такива дни. Като се заредят чудесии, една след друга връхлитат човек и го карат да се пита „аз ли съм или не съм“.

Сигурно сте разбрали, че тази седмица не беше каква да е седмица, ами българската седмица на американското говеждо. Официално я откриха с много мучене, пардон с много празничност, в прочута търговска верига. Защото месото на американското говедо е вкусно, а българското говедо …кучета го яли. Анадън муууууу? Оп, това, с извинение, е на турски език.  

Ах, шапшал, Красимир, ах…/т.е ах тъпако Красимир, ах…/ пак на турски/

Чудна седмица на американското говеждо се получи. И то нали у нас е пълно с представители на сектата „луда крава“ и ей, го на. Знамения, поличби и чудесии навред.

Един нашенски нотабил го оправдаха, че не е платил 63 млн. лв данъци, защото не познавал данъчната материя в детайли и затова не успял да попълни данъчната си декларация. Не бил виновен той, а непознатата данъчна материя. По този повод Бай Ганьо би казал „Е, имал си бол парици, не си платил“. А на мен преди няколко години ми спряха тока заради неплатени седем стотинки. После май платих 20 лв., за да го включат отново, ама на другия ден.

Чудесата дебнат навсякъде.

Зимата пак ни изненада, защото сняг през февруари никога не е имало. Поне така звучаха репортерите по медиите. Какъв Армагедон, а?

Не знаете какво е Армагедон ли? Ами, това е мястото, където ще се срещнат силите на доброто и злото.

В нашенския вариант на Армагедон прокуратурата се закани да изкорени битовата престъпност, а битовата престъпност нагло отговори с няколко грабежа на банки и други такива места, пълни с пари.

Е, честно ли е така? Битовата престъпност изобщо не спазва никакъв феърплей. Онзи, който открадна колелото на сина ми при второто разбиване на мазата и онзи, който разби мазата ми за първи път, на тях двамата им пожелавам разни неща.

А иначе най-интересното беше това, че двама полицаи откраднаха тото фиша на една баба, пък друг полицай пък обра казино. Изобщо силите на злото се оказа, че са навсякъде дори там, където не би трябвало да са. Истински Армагедон, нали ви казвам.

Но пък силите на доброто запретнаха ръкави и решиха да организират Деня на страшния съд за българската приватизация. Заканиха се да я проверят от край до край. Не им завиждам на тия хора, които ще се мъчат да върнат времето назад. А то всичко е ясно. За всичко е виновен Иван Костов, а всички останали са невинни за всичко.  За Иван Костов сме създали отделен кръг на ада.

Като говорим за виновни и невиновни на г-н Васил, повелителя на лотарията, му сложиха още обвинения и му станаха вече 14. Обвинението се нае и разпери крила. Сладкопойна чучулига, над полето се издига и с разперени крилца, литна над селца.

Отчитаме ръст в крилата на сезона – това пък го обяви министър Ангелкова. После ангелът на българския туризъм ни зарадва с благата вест, че всички са се фокусирали върху популяризирането на балнео, спа, културно-историческия и винено-кулинарния туризъм. 

Ще ме прощавате, ама покрай ангела на българския туризъм се сетих за исихастите. И те имали обичай да се фокусират, ама върху пъпа си. Кланяли се хиляди пъти дневно надолу нагоре и гледали пъповете си, пък по някое време получавали просветление. Ама, през това време на фокусиране, практически никой не произвеждал нищо и не работел. Други ги хранели. Та, с туй искам скромно да отбележа, че от много фокусиране в туризма, работата замира. Помощ!!! Исихасти в българския туризъм…

Шшшт, тихо. Чухте ли?

Някъде от министерския съвет се чуха моторни песни.

 „Ти помниш ли морето и машините и трюмовете пълни с лепкав мрак“

Иначе казано заговори се отново за машини за гласуване.

Но само на мен ли ми се струва, че всеки път щом се заговори за машинно гласуване и се оказва, че българските избори са потънали в трюмове, пълни с лепкав мрак, където се губят гласове.

Мда…в нашенските избори трюмове, пълни с лепкав мрак живеят хиляди и стотици хиляди мъртви души. Нали  и друг път съм казвал, че по време на избори наблюдателите тръпнат друг път не видели, в едно да гласуват живи и умрели.

Ето, затуй за да се сложи край на тази изборна реинкарнация, премиерът нареди да се купят тия пусти машини, защото народът тъй искал. Ама, то ако на всяко искане на народа се отговаряше, къде ще му излезе краят. Нали всеки ще почне да иска.

Не може така. Ей, го на. Преди време някой каза, че при Царя обществените поръчки се печелили от има няма три хиляди фирми. А сега се печелят от има няма три фирми, хайде трийсет и три да са. Защото вярно, че е казано  „Поискай и ще ти се даде“, ама , то не може на всеки да се дава. Само на ония, които стоят от дясната Муууууу страна.

А дали приятелските кръгове имат кръгла форма или са напълно безформени в стил „куче влачи рейс, диря няма“?

Мярнах някъде тъжната изповед на един бивш втори, който се изповяда, че никога не е искал да става първи, ама някакви гадове от обкръжението на първия го натопили, че той, вторият, имал скъп апартамент, купен на занижени цени. И тогава вторият проумял какъв човек е първият. Но в интерес на истината по време на своята тъжна изповед вторият нищо не каза за едни шест апартамента.  Иначе вторият не скри разочарованието си от първия. Прозрял го що за човек е.

Та, такива неща се случиха през българската седмица на американското говеждо.  Вярно е, че говеда има всякакви, но у нас свинщината се не търпи повече. Свинското месо поскъпна толкова много, че някой ден ще го купуваме на кредит.

А когато ядохте кюфтетата от кохезионите фондове, тогаз не ревяхте, а? 

Ха, сетих се, че  г-н премиерът наскоро се срещна с американския президент  в Овалния кабинет …и ето на…мина се не мина време и седмица на американското говеждо празнуваме. Скоро и седмицата на американския втечнен газ можем да отбележим. За протокола…в нашия вход в нашия блок само нашият апартамент е газифициран. И ми е все едно какъв природен газ ще горя, само да е евтин. Затова съм отворен за американски доставки, но по газопреносната мрежа в нашия квартал тече само руски природен газ. Десет години е вече така.

Знаете ли кои саботират седмицата на американското говеждо? Че и не го крият. Веганите я саботират. Ядат там някакви треви. Значи ако веганите пасат тревите, какво ще пасат говедата? Ето ви на вас потенциален катаклизъм.

Страхотия ви казвам. Страхотия.

Но много по-страховито се оказа това, че светите старци от Синода воглаве с един културен  боил, пардон воглаве с министъра на културата Боил отказаха да бъде поставена българска изложба в Лувъра, защото тия гадни франсета сложили българските икони от XVI век в онзи сектор на музея, където имало ислямско изкуство.

Сега всички са щастливи. Няма да има българска изложба в Лувъра. Ура, да живей!!! Победа!!!

Че те утре франсетата ще искат да посегнат и на турското робство, бе!!! Още малко и ще кажат, че е нямало турско робство.  А ние толкова държим да обясним на света, че 500 години сме били роби. Гордеем се с това, че сме били роби. Само някой да е посмял да каже обратното и ще го разбишкаме с вековната злоба на роба. Ние сме единствените хора във Вселената, които са готови да се вдигнат на въоръжено въстание, ако някой се осмели да ни каже, че не сме били роби. Да се чуди човек как щато сме имали толкоз смелост, сме били поробени. 

Ей, толкоз години не съм чул нито един грък или сърбин да се хвали, че е бил роб. Ако ги слушаш техните истории, все едно, че те са управлявали турския султан, а не той тях. Ама, те гърците и сърбите са си такива. Объркани души. 

Едно време в училище ни учеха, че сме били 200 години под византийско робство, 500 години под турско и дори някои учители добавяха още някоя друга година под фашистко робство. И съветско робство добавят в последно време. От робство на робство, от урва на урва и от век на век. Но през същите тези робски години ни учеха, че паралелно сме имали 1300 години българска държава.  Така ни учеха. Пълна каша.

А иначе само си представям как някой отива и казва в лицето на Бенковски или на Ботев, че са роби...Щяха да му прегризят гърлото на тоя умник.

Чакайте, бе…докато ме псувате какъв съм гад и соросоид, хич даже няма да чуете трогателното изпълнение на нейно превъзходителство г-жа Мустафа, която рецитира стихове на Иван Вазов. А руският амбасадор кога ще ни зарадва с такъв жест, а? Ей, я г-жа Мустафа баница въртя, лозе ряза и стихове рецитира. Че и я нацелува един нашенец, як такъв.

Айде да се свършва тази седмица на американското говеждо, че се побъркахме окончателно и клатим стабилността Мууууу.

Ей, то станало време за прогноза. Днес денят ще ни донесе променилва облачност...и максимални температури около 12 градуса в Бургас и региона. Поне в съботния ден не се очакват превалявания от дъжд, ама знае ли човек... 

Хайде, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 P.S снимката е архивна, но изобразява не пържола от говеждо, а медуза

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...