икономика 31 ян. 2020 2020-01-31 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbk5pIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2515569324c6da5cdbe78f3a07153756c15520d3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36840.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бургас ще се рекламира пред туристите целогодишно

Бургас ще търси начини да се рекламира по-масирано като целогодишна туристическа дестинация.

За целта ще се търсят допълнителни канали за популяризиране на града и региона в месеците от октомври до май – извън активния туристически сезон по Черноморието.

Това беше едно от решенията, които взеха представителите на туристическия бранш на работна среща с местната власт.

Кръглата маса беше инициирана от зам.-кмета по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.  В нея взеха участие управители на туристически фирми, туроператори, хотелиери, ресторантьори, собственици на атракциони. В дискусията се включиха също общинските съветници  Живко Табаков, Ева Михалева, Юлиян Георгиев, Юлиян Кулев, Пеньо Мечков, директорът на Дирекция "Култура и връзки с обществеността" Весела Йорданова, началникът на отдел "Туристически политики и дейности" Радовеста Стюърт, директорът на ОП "Летен театър, концерти и фестивали" Димитър Маджаров.

Представителите на бизнеса предложиха да се създаде общ бранд, който да представя туристическия продукт по Черноморието. Обсъдена беше идеята за провеждане на хайкинг и тракинг турове. Предстои да бъдат очертани маршрути между природни забележителности в целия регион, които да включват езерата Атанасовско, Вая, Мандра, орнитоложки център "Пода" и природен парк "Странджа". Предвиждат се и кулинарни обиколки за дегустация на черноморска кухня и местни вина.

"Нужно е да се активират всички точки в туристическата карта на региона, за да се разгърне големият му потенциал. Фокусирали сме се за  уикенд и събитийния туризъм извън летния сезон", обясни зам.-кметът Диана Саватева.

Анонсирана беше и възможността Бургас да обогати туристическия си продукт с посещения на обекти по вода, чрез т.нар. морски таксита.

Представителите на бранша поискаха да се създадат по-тесни връзки между бизнеса и учебните заведения, които подготвят кадри в туризма.

Всички предложения, представени на дискусията, ще бъдат разгледани от  ресорния екип  в общинската администрация.

 

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...