ориентири 05 дек. 2019 2019-12-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBakU1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0a7ba9e93fa0a48793159ffef55c366b1739f36e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36373.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Емилия Дунова се нуждае от нашата помощ, за да живее

В навечерието на най-светлите християнски празници Емилия Дунова от Бургас има нужда от нашата помощ.

37-годишната майка на две малки момиченца страда от онкологично заболяване и е подложена на спешно скъпоструващо лечение.

Всичко започва през март 2018 г., когато младата жена е диагностицирана с рак на шийката на матката. След като научава страшната новина, семейството заминава за София. Там в рамките на няколко месеца Емилия претърпява две операции. Но изпитанията не приключват дотук, тъй като се появяват разсейки в малкия таз, поради което са назначени лъчетерапия и химиотерапия. Бургазлийката преминава процедурите сама, далеч от семейството си.

След приключването на терапиите, е направен скенер, който показва, че лечението е преминало успешно и в началото на тази година е назначена трета операция за премахване на матката. Но следва пореден удар за Емилия и близките ѝ – когато отварят жената, лекарите установяват, че са се появили разсейки по близките органи, поради което се отказват да оперират.

Семейството решава да потърси второ мнение и сменя болницата. На Емилия е назначен PET скенер, който за съжаление показва лезии в черния дроб. Назначена е нова химиотерапия, която протича в два курса.

Но положението не се подобрява, дори напротив – пациентката се чувства още по-зле. Последните изследвания показват, че жената има туморни образувания в черния дроб, метастази в малкия таз (болестта се е върнала там, откъдето е тръгнала), както и разсейки в белия дроб.

Всичко това води до възпаление на лимфите в малкия таз, поради което краката на жената се подуват и тя губи способността си да ходи самостоятелно.

Влошеното състояние на бургазлийката, принуждава близките ѝ да я закарат по спешност в Турция, където ѝ е назначена имунотерапия. Лечението може да облекчи състоянието ѝ, но ще струва 5 000 евро на всеки 3 седмици, а процедурите трябва да се правят доживотно. Семейството няма възможност да покрива тези разходи, затова се нуждае от помощ.

„Операция не е възможна, заради многото разсейки. Химията за нея е вече смърт. Предлагат като вариант само имунотерапия.”, казват притеснените близки и молят всеки, който има желание и възможност да помогне, да го направи ТУК

Нека в навечерието на Рождество Христово върнем вярата на една майка, че ще има още Коледи с децата си.


Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...