време за прогноза 04 дек. 2019 2019-12-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEU1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f6b0ce79db31a364447ab28a9780e7884a20a141/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9VWTI5dFltbHVaVjl2Y0hScGIyNXpld2s2RUdGMWRHOWZiM0pwWlc1MFZEb01aM0poZG1sMGVVa2lDMk5sYm5SbGNnWTZCa1ZVT2d0eVpYTnBlbVZKSWcwME1EQjROakF3WGdZN0NGUTZDV055YjNCSkloQTBNREI0TmpBd0t6QXJNQVk3Q0ZRPSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--203b1a8c9eed4377167cb2e98b44388b2b3a30a3/main_img_36363.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Депутатски дуели заради пенсионерите

То, с извинение, ама е малко неудобно да ви обяснявам, че днес ще бъде студено и ветровито. Вие вече сами би трябвало да сте установили това. Защото ако не знаете този факт, значи още сте в леглото по приятни или по неприятни причини.

В ранни зори хукнах край плажа, но като засвири онзи ми ти вятър, като ми забрули ушите и като ми вледени носа, бягането за здраве се превърна в нездраво удоволствие и срам не срам , с подвита шапка се прибрах в автомобила, пък после се изстрелях към домашното огнище.

Та, значи студено ще е днес, но вие го знаете нали.

В момента аз съм доказателство за това, че у нас е пълно с хора, които най-обичат да обясняват очевидни неща. Не ми се вярва, че сте опрали до мен, за да разберете какво ще е времето, но въпреки това ви говоря бодро по темата.

Но като се замисля, не са никак малко и онези хора, които още повече обичат да обясняват налудничаво звучащи неща. Например това, че по отношение на икономическия растеж в страната сме „Картаген надмина, Спарта засрами“, демек слагаме разни големи държави в малкия си джоб.

В края на краищата и президентът Тръмп ясно и точно каза, че ние можем да служим за пример на Германия. А щом той го казва…

Все пак да имаме едно на ум.

Иначе животът е доказал, че монетата винаги има две страни. На едната страна е изобразена цифра, а на другата …среден пръст с извинение.

Истина ви казвам. Когато премиерът каже някой път, че държавата ще отдели 50 млн. лв за добавки към пенсиите на пенсионерите, в първия момент това звучи гордо и величествено. Но когато тези милиони се разхвърлят из джобовете на пенсионерите, се оказва, че сумата вече не звучи гордо, а по-скоро подигравателно.

На някой хора монетата, която има подхвърля животът, има две страни, ама и на двете е изобразен среден пръст.

Защо говоря за пенсионерите ли. Защото заради тях народните представители щяха да стигнат до бой в Народното събрание. Това е някакъв абсурд. Колкото повече защитници имат българските пенсионери, толкова по-гладни стават. Пенсионерите, не защитниците им.

Все се чудя защо повечето партии у нас а се посветили на повишаването на пенсиите. А биха могли да работят за това работещите хора да увеличат приходите си, за да плащат по-високи данъци към държавата, която пък да дава по-високи пенсии. Какво ли разбирам аз пък.

Така е било, така и ще бъде. Обикновено ако нещо е добро за едни, за други не е.

Е, днес ще е студено. Може да е лошо за едни, но за гордите стопани на бидон с кисело зеле по тераси, мазета и тавани е добре.

Замислих се, че ако трябва да обясня на някой чужденец какво означава „претакане на кисело зеле“, ще трябва да му кажа, че това извършване на нещо като фини настройки, като калибриране на кисело зеле. Той, човекът, няма да ме разбере сигурно, но на кой му пука.

Лично за мен да излезеш в такъв мразовит ден на терасата и да калибрираш бидон с кисело зеле, е това вече е ужас ужасен.

Затова на нашата тераса има само цветя и никакъв бидони. Но пък още никой не е измислил как да се правят сарми с мушкато, нали?

Ха, ама то станало време за прогноза.

Днес ще е студено, ветровито и максималните температури в Бургас и в региона ще достигат до 4 градуса над нулата. На места ще се усещат като НУЛА ГРАДУСА.

Също като онези 50 милиона лева за коледни добавки. Усещат се като трийсетина лева от всеки пенсионер.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...