ориентири 13 ноем. 2019 2019-11-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdnhoIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7675ff5fc951811aab758578b8e1dcede4e4e468/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36170.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Интегрирана градска платформа улеснява бургазлии

В Бургас ще има обща платформа, обединяваща редица интелигентни системи – за управление на мобилността, управление на отпадъците, мониторинг на околната среда, рисковете от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, публични и транспортни обекти.

По примера на редица европейски градове и тук ще бъде въведен моделът СМАРТ СИТИ.

В първоначалния вариант на Смарт Бургас гражданите ще могат да наблюдават видео стрийминг в реално време, да научат полезна информация за пътната обстановка, за градския трафик, улиците в ремонт, обектите за спорт и здраве.

„Можете да се информирате за свободните места за паркиране и опциите за наем на велосипед, да видите подходящо ли е времето за плаж през лятото и разходка край морския бряг през зимата. В информационното табло ще намерите още данни за нивото на водните басейни, чистотата на въздуха, както и къде да изхвърляте разделно генерираните от вас отпадъци. Наборът от интерактивни карти визуализира многобройните обекти на интерес и дава възможност за избор и комбинации от теми, които могат да се видят на един екран.”, съобщават от Община Бургас.

В платформата ще има още информация за културните и исторически забележителности, актуалните събития, както и списък с мобилните приложения, които могат да се ползат в Бургас. А в модула за допитвания и анкети жителите ще могат да споделят своята активна позиция, да дават своите препоръки и тежки оценки. За инвеститорите се предлага информация за свободните терени в индустриалните зони, статистически данни за фирмите от бизнес картата на Бургас, с местоположение, брой служители и вид дейност.

 

Системата ще премине през редица подобрения и допълнения с нови модули и функционалности.

Платформата е достъпна от днес ТУК: 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...