време за прогноза 04 авг. 2019 2019-08-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbUUyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--726a144a4851d074e8be93f0c2406ac8b2d89f44/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35327.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Тъжни гледки с малки прасета и други свинщини

Може да не сме в Годината на прасето според Китайския календар, но в последно време говорим само за прасета и свини.

Не беше мор, не беше чума…

Африканска чума е, ама е дошла у нас от Румъния.

Ей, го на…премиерът така каза. Румънците я донесли чумата, защото идвали на почивка у нас и хвърляли храна през прозорците на колите си. Пустите румънци, станали африканци, а панагюрци- донски казаци.

Съвсем объркахме посоките, да му се не види.

Въртя глобуса в стаята на сина ми и колкото и да го въртя, Африка все е на югозапад от България , а Румъния стои е на север. Само висш разум може да разбере това пренареждане. На държави и континенти. Сигурно пък в Конго има епидемия на румънски грип.

Парижки букинисти продават край бреговете на Сена наръчници по темата "Как да спрем африканската чума от Румъния"

Иначе и без епидемията на африканската чума по свинете в Мила Родино Ти си Земен Рай случаите на пълзяща свинщина са толкова много, че…приличат на епидемия.

За свинщината по нашите земи бронебройни патрони няма открити, няма открити.

Винаги съм се чудил на предназначението на онази локва на границата…Една такава кална локва, през която минавам с автомобила си, когато влизам в Отечество любезно на връщане от Турция. Минавам бавно през тъжната кална локва и бързо плащам за това 5 лв. Някои експерти го наричат дезинфекция, а аз го наричам „взимане на пет лева“ или „загуба на пет лева“. Мъча се да се сетя, стопаните на локвата до границата частна фирма ли бяха или държавна? Но какво значение има. Нали се плацикаме като прасета в калната локва и плащаме за калната баня по 5 лв. А вирусите се смеят с глас.

Днес вече всички се чудим на оградата от бодлива тел, която изплетоха като тънка мъгла по българо-румънската граница.  Едни хора я наричат преградно съоръжение или ограда за възпиране на болни прасета, а други хора я наричат „онази смешна ограда“, край която намерили едно починало от смях прасе.

Никак не е смешно. Болните румънски прасета някак са преминали през нея, над нея или под нея и у нас настана поредната свинщина.

Храбър служител на Пътната агенция извършва ритуал "Пръскане за здраве и против африканска чума от Румъния"

Не ни върви с оградите в Татковината. На юг една я събаряха  дъждовете и оттам преминаха невъзпитани и недисциплинирани мигранти, пък лоши и злобни журналисти я снимаха в легнало състояние, а на север проникват свине.

Казват, че африканската чума не е опасна за човеците, но знае ли човек. Тогава как да разбираме информацията, че някакви злодеи искали да разклатят държавата като пуснат пръскачките с вода пред парламента. Това нормален човек не може да го измисли. Само някой зъл гений или болен мозък.

Ти да пуснеш пръскачките пред парламента да опръскат с вода някой народен представител или недай си Боже член правителството, ти да пуснеш пръскалките чрез компютър, нищо, че те се пускат ръчно и с маркуч, ами кажете ми…не е ли това свинщина?

Сещате ли се за онзи филм "Перфектната буря"? В него описаха случай, в който няколко бури се съединяват в една и се получи нещо страшно. Ами, ние сме в същата ситуация. Едновременно хакнаха приходната агенция, връхлетя ни африканска свинска чума и за малко да пуснат пръскачките пред лозето на Народното събрание. Добре де...там няма лозе, но няма и пръскачки. Думата ми е, че прекалено много страшни неща се случиха наведнъж. Мирише ми на политическа поръчка за разклащане на държавата, ама на тези зли сили може да се каже, че те и на коча кесиите му се клатят, ама не падат, колкото и да чакат някои. 

Врагът не спи. Иска да удари нашите самолети F 16 с чума, ама не му се получава.

Браво бе. Алма направила второ парче и го кръстила „Don’t know“, демек „Не знам“. И таз добра. Не знаете коя е Алма ли? Какво толкоз. Тя също не знае вие кои сте.

Правете песни, а не огради по границата и не мрънкайте като мен. Бъдете позитивни и добронамерени.

Каквото и да става, бъдете добри...като моя кум. Видял, че на терасата му немската овчарка гони някакъв гълъб и се втурнал да защитава гълъба, защото си помислил, че в него може да се е вселил Светия дух или дори и да не си е помислил нищо, втурнал се да защитава хвъркатата твар и когато се навел да я хване с ръце, ударил тялото на климатика с глава и си я разбил до кръв. В резултат на това наругал кучето и гълъба и се сдобил с кървави цицини. Но остана мил и добър. А аз коравосърдечно му се смях.

И си признавам без бой. От всичко казано дотук нищо няма смисъл.

Ха, ама то време за прогноза станало, бе.

Днес ще е слънчево, топло, дори направо горещо. Максималните температури ще достигнат до около 30 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...