време за прогноза 17 юли 2019 2019-07-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclUzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d825aa16804918a0c3588af2c1ced45bdba5100f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35169.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Изпихте ли си проИдиотика?

През последните дни не ме напуска съмнението, че някои от народните трибуни в Отечество Любезно, Как Хубаво Си Ти, са станали свидни  жертви на пъклен заговор.

Представям си как в прикритието на мрака подъл аптекар се е промъкнал до нощните шкафчета на видни нашенски сенатори, патрииции, нотабили, че дори консули и цезари, пък е подменил дозата им пробиотик с доза проИдиотик.

И те, горките така са се надрусали с ПРОИДИОТИК , че започват да бълват идиотщина след идиотщина. Затова и решенията им са едни такива...идиотски. Нещо като пандемичен идиотизъм.

Държавата направо лети към „О, минало незабравимо, е пресвещени старини“. 

Когато чух, че повелята на виден представител на електронното ни управление е „Да живее аналоговото управление“ , нещо в мен подгъна нозе и умря.

Времето не е спряло. У нас то върви назад към доброто старо време.

Ама, не си измислям. Не съм черноглед. Просто се позовавам на информация от извора.

Коскоджамити ти министър обяви, че някои разузнавания се връщали към пишещите машини, защото по този начин нямало как масивите им от информация да станат жертва на хакерски атаки. В интернет пишело, казва. Значи, че чужди разузнавачи ползват хартия??? Значи ако скрибуцаш с молив и химикал, хеле пък с паче перо хептен ставаш неуловим, така ли? Демек, колкото повече бумащина бълва администрацията, толкова е по-сигурно, че никой няма да я разбере и проумее. 

Мечтата на човек с чиновническо мислене. За всяко листче хартийка таксичка и гишенце. Няма хакване, наистина. 

Аналоговата система е стабилна с това, че се възпроизвежда и чиновниците в нея никога не са достатъчни.

Аз от чист патриотизъм предлагам министърът и неговите експерти да помислят върху една още по-смела възможност. Обменът на информация между българските институции да става не чрез хартиени листи, а чрез кодирани димни сигнали. Или пък информацията да се пише с птиче гуано по скалите и пещерите.

Може да се предава с куриери на велосипеди, рикши, пък защо не и с конски впряг?  Пощенските гълъби също са възможност.

Хора с изкуствено създадена политическа кариера махат машинното гласуване и не допускат електронно гласуване, защото...защото имат аналогови мозъци.

Вярвам, че в България скоро няма да има изкуствен интелект, защото естествената тъпота на хората, които ръководят процесите в страната, е по-силна от всякакъв изкуствен интелект. Родните терминатори са толкова прости, че унищожават всичко. Накрая и себе си.

Пък онзи, Илън мъск, си няма друга работа, взел, че обявил амбицията си да имплантира чип в мозъка на човек, за да го свърже със смартфона му и ...ами, един вид пустият му Илън иска да прави демоверсия на ...такова...телепатия.

По същото време у нас ще имплантират хартиена тетрадка в празната кратуна на някой блестящ народен трибун.

Да, знам, че нито шегата ми струва, нито иронията ми се получава, но такава енергично бликаща тъпота отдавна не съм срещал. И леко губя кураж, че процесът е обратим.

Пичове, нотабили. Слуги на народа. Знам, че сте силни и ефективни само тогава, когато трябва да сплескате някой. През останалото време сте в паралелна вселена.

Но всеки ден гответе курбан, всеки ден се молете богу горещо и благодарете на Господ, че работите в държавни институции. Защото ако си вадехте хляба в частния сектор, просто щяхте да бъдете изхвърлени, вероятно и без предизвестие.

 „Некадърност“ достатъчно добро основание ли е?

За вас лъжа, за мен истина, но си мисля, че в продуцентския екип на "Игра на тронове" скубят горчиво косите си, защото не са сетили да заменят унищожените от аря Старк бели бродници на Краля на нощта с една армия от български бели хакери. Щяха да попилеят аналоговите дракони на Денерис.

Ха, ама то време за прогноза станало.

Днес ще е слънчево и горещо. В Бургас и в региона не се очакват дъждове. Максималните температури ще достигнат 28 градуса

Нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...