време за прогноза 14 юни 2019 2019-06-14 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdEEyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--676480edca91a43fa89fb5b9c314dceee0a26e14/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34894.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Превръщане в ехо, после в надуваеми секс кукли...,а накрая стабилност

Звъни ми един приятел и крещи  „Какво става с телевизия RN“ ?, Спряха я и знаеш ли дали ще я пуснат?“

А аз му отговарям „Нямам представа какво става. Не знам кога ще я пуснат пак“

А той гневно отвръща „Добре, де. Нали си от медиите. Защо нищо не знаеш“ и аха, аха да ми тегли една майна.

После ми звъни леля ми от Айтос  и тя, вбесено ме пита „Защо ни спряха телевизията. Кога ще  я пуснат? Защо наказват нас, абонатите? Нали сме си платили всичко за месеци напред, защо тогава наказват нас? Кога ще пуснат пак телевизията? Каква е тази държава?“

А аз мънкам виновно и отговарям, че не знам и нямам представа каква ни е държавата.

Леля ми, естествено не ме псува, защото ме обича още от дете, но че е бясна, бясна е и то много. Спасява ме това ,че в кухнята и на котлона ври някаква супа и тя хуква да я гледа и прекъсва телефонния мост.

А аз си мисля някакви неща…

Хората все още вярват, че ние от медиите в България знаем всичко. А работата е там, че…ние знаем, че нищо не знаем, но другите и това не знаят.

Ако някой ви твърди обратното, да знаете, че той разчита на това, че вие нищо не знаете.

Има неща, които знаем, но никога няма да споделим с вас. Защото …защото „Който не мълчи-умира“…това е заглавие на книгата, написана от Клаус Полкен и Хорст Сцепоник. Посветена е на американската мафия.

За съжаление болшинството от медии у нас неусетно почти се трансформират в помощни колела, патерици, помощен персонал или в някои особено тежки случаи в секс кукли. Случва се нещо като „Укротяване на опърничавата“, ама е по-скоро „Купуване на опърничавата“ , „Прелъстяване на опърничавата “ ,  „Запушване на устата на опърничавата“  или окончателното „Заличаване на опърничавата“.

Независима медия ще рече „Медия, от която нищо не зависи“.

Ако на един коктейл медиите стоят рамо до рамо със силните на деня, това не ги прави част от силните. Не, това ги прави само фон на силните. Масовка, статисти и прислуга. Бихме били силни, ако не сме там с тях. Или ако сме на безсмислена пресконференция, за да повторим думите на някой кухоглав политик, това не ни прави силни. Прави ни да изглеждаме евтини и тъпи. Силни бихме могли да бъдем, ако не сме на тази пресконференция и ако презрително я отминем с мълчание. Тогава политикът кухоглавец няма да получи „излаз на Бяло море“ и ще разбере, че не сме му в кърпа вързани.

Едип колега мечтаеше нито една медия да не отрази един идиот, облечен с власт. А ние се бутаме като говеда, за да може всеки от нас първи да доближи диктофона си, микрофона си или камерата си до устата на този кухоглав индивид и да запишем за идните поколения тъпашките му разсъждения. Отврат.

Днес медиите имат две възможности. Да загубят битката с цензурата или да загубят битката с автоцензурата.  Или да си отмъстят на зрителите, читателите и слушателите с катастрофични новини.

Има еволюция обаче. От „Нахранете журналистите“ през „Тия мръсни журналисти“, та до „За всичко са виновни медиите“

Стигнахме до момента, когато нас журналистите ни определят като журналистутки. И отношението към нас е точно такова.

Сложете си ръка на сърцето и признайте, че всъщност никой не иска да има независими медии, но всички искат от медиите нищо да не зависи.

Тази сутрин мярнах Ивайло Нойзи Цветков, че с поредната си високо вдигната топка, демек с поредния си шедьовър припомня, че не е възпитано да се говори с пълна уста. А устите на някои медии са толкова препълнени, че…

Всъщност добре напълнената уста на една медия е нещо по-лошо и от намордник.

Говорете си, не ми пречите. И за порноиндустрията има място на този свят.

Какво казал дядо Славейков? „Не пей ми се, пък и защо ли да пея“

После вярно, че достигнал до „Жестокостта ми се сломи“, ама замисляте ли се докато е мълчал и не „пеел“ какво се е случвало.

Истинско чудо е, че още има млади хора ,които искат да стават журналисти. Истинско чудо е, че още има хора в страната, които търсят и задават въпроси. Но почти са на изчезване.

Близко е времето, когато ще се радваме на един народ, един лидер, една медия, една идея…

В бъдещето ще има място само за Идеята чучхе и за Великия ръководител, който и да е той.

Накрая всички ще се информираме от един единствен профил в социалните мрежи и от там един образ невъзможен ще ни разказва в реално време през сваления прозорец на автомобила си какво прави, как го прави и за какво го прави.

На финала ще пишем и говорим само за птички и пчелички. Или ще обясняваме всичко чрез езопов език, демек ще бъдем иносказателни и ще говорим с притчи. Но колцина ще ни разберат?

Кой е тоя Езоп? На трудов договор ли е? Веднага да му се предложи нов договор. Може и на четири часа да го осигуряваме. Нека пише и ако преценим, ще го публикуваме. Абе, и четири часа са му много. На хонорар ще го оставим. 

Иначе наистина приветствам усилията на държавата да сложи ред в медийната среда. С правила се живее по-спокойно. Само да не го прави така, че всичко да е в полза на определени медии и в ущърб на всички останали. Все още се надявам, че няма да е така.

Ето, на. Днес ще имам среща с моите адвокати, че да попълвам поредната декларация, защото ако не я попълня правилно, глобата е 10 000 или 15 000 лв. Общо взето ще попълвам отново всичко онова, което и без това до момент попълвам чинно в куп други документи. Добре де. Поне ще бъде създадено едно работно място за някои чиновник, който ще чете моята декларация. Благородно е някак.

Пожелавам от сърце на колегите от телевизия Канал 0 отново да могат да вършат работата си. А на онези колеги, които вчера са се радвали на случващото се, само ще припомня, че когато мечката играе в двора на съседа, малко по-късно влиза в твоя двор.

Накрая всички ще станем инфлуенсъри и ще си снимаме краката на фона на някакъв правителсттвен строеж. За няколко лайка и за няколко лева.

Пък причината медийната среда да е отвратителна се крие основно в медиите.

Миналата седмица едни колеги бяха нахално преписали моя статия и я бяха пльоснали в своя сайт…вярно, под текста отдолу бяха писали моето име, но под него се мъдреше и името на някакъв колега. Така всеки читател би помислил, че аз съм автор в тази медия или съавтор. Но не съм и никога няма да бъда. Ама, какво да им кажа. Те са си такива. А и ме радва това, че въпреки че се самоопределят за влиятелна медия, аз от тях не съм взел от тях една буква, а те от мен цяла статия. И това ако не е признание за възможности.

Ха, ама то станало време за прогноза, бе.

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще има и дъжд с гръмотевици, което ще даде възможност на не един или двама колеги да напишат „Ад над Бургас“, „Потоп над Бургас“ и прочие такива идиотщини. Максималните температури ще достигнат до 30 градуса.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

P.S Слава Богу, никой няма да препише точно този текст

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...