време за прогноза 11 юни 2019 2019-06-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTFXIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--844bcb72276e7c400a9fd8fe72bdea7dac2f7d0b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34861.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За реката шествието и контрашествието на левия и десния бряг са безсмислени

Научих с уплаха, че някакви хора са застрашили целостта на моето традиционно християнско семейство.

Още не бях се опомнил от ужаса и чух, че някакви пък съвсем други хора са скочили в защита на моето традиционно християнско семейство.

Едните ми предлагат да мина под дъгата и да се включа в тяхното шествие,  евентуално да турна мрежест чорапогащник, лилава перука и обувки на висок ток, пък да излъчвам обич към света и едновременно с това гняв към закостенелите врагове на прогреса.

Другите ми изпращат неустоима оферта да се включа в тяхното контрашествие, ама да заложа на дрескод, включващ народна носия, калпак, мустак и навити ръкави на ризата или пък стар сватбен костюм, пък да гледам гневно към тия от първото шествие. И да проклинам, заплашвам и псувам с най-обидни думи.

А най-объркващото е това, че в центъра на посланията и на двете прояви стои  все  семейството от родители и деца. Моето семейство и  твоето, читателю. И на твоите близки и познати семействата.

За едното семейство ги правят, значи шествията и контрашествията.

Мама, татко и аз…е, не точно в тази конфигурация, ако питате едните, защото според тях тази формула била дискриминация и символ на нещо архаично и ретроградно.

Излиза тъй, че моето семейство в състав моя милост, жена ми, дъщеря ми  и сина ми …е вид дискриминация към някакви хора…и самото съществуване на моето семейство в този му вид нарушавало правата на …ами, на едни хора.

Научих, че ако не подкрепя с цялото си сърце и душа шествието на ония, които дефилират под дъгата с шарени дрехи и свирки, значи съм лош, задръстен, изостанал, консервативен и най-малкото тъп.

Точно вече се примирих с факта, че съм безнадеждно изостанал, тъп реакционер и враг на прогреса и ме застигна нов залп от обвинения.

Този път се оказа, че ако не подкрепя контрашествието срещу шествието, значи съм от левия бряг, враг на християнските добродетели и общо взето не съм патриот.

Някакви хора с народни носии и с отеснели сватбени рокли и сватбени костюми ме посочиха строго и ме обвиниха, че не съм добър християнин, щом не съм с тях.

Брей!!! Без вина виновен.

Какво да правя, щом не искам чорапогащник, не искам и калпак, да му се не види.

Какво бих могъл да кажа на участниците в шествието и контрашествието.

Дами и господа, дами и дами, господа и господа, господа и надуваеми секс кукли, дами и надуваеми секс кукли и …ъъъ…както там се самоопределяте и усещате.

Благодаря ви, но ще отклоня любезно поканата ви да стана част от вас. Нито вашето шествие ми хареса, нито вашето контрашествие ме спечели.

Не ми се сърдете, но и на двете места се почувствах напълно чужд и излишен и не на мястото си. На всичкото отгоре не усетих да излъчвате мир и любов към ближния. Останах с впечатление, че си доказвате нещо едни на други и аз ви трябвам само за бройка и за масовка.

На вас от шествието бих искал да споделя, че отказвам категорично да се напъхам  в мрежест чорапогащник и да се опаша със сутиен, за да издигна глас в защита на мъжете, които желаят да носят свободно и навсякъде чорапогащници и сутиени. Носете си. Това е ваш избор. И ако искат да си ги мерете. Смятам, че никой не трябва да ви забранява и да ви наказва, ако решите да се обличате така. Всъщност никой не ви и наказва. Никой не ви забранява да се обичате помежду си и да изживеете заедно дните си.  Но не е нужно да искате от мен да бъда като вас или да ме обвинявате, че съм грешен и лош, щом нося панталон, харесвам жени и съм безразличен към мъже. Нали и аз имам право да бъда различен от вас в края на краищата

На вас от контрашествието бих желал да кажа, че отказвам дваж по-категорично да се опаковам в стария ми сватбен костюм /всъщност отдавна го изхвърлих, защото беше кошмарно скроен и ушит/ и да издигам глас в защита на хората, които си пазят сватбените рокли и костюми в къщи като символ на традиционното семейство. Отказвам и да размахвам заканително тояга или пръст срещу ония мъже с мрежестите чаропогащници и срещу онези жени, които се чувстват като мъже. И ще ви моля да не намесвате тук патриотизма и обичта към България, защото става въпрос единствено за отношения между половете, демек за секс. Кой с кого се свързва в едно цяло, това е личен избор, а не директно телевизионно предаване от нечия спалня.

Не съм отнел нищо от вас, не искам нищо от вас и не желая нищо от вас, не ви искам нито шествието нито контрашествието. Зехиря ви не ща, както казваше един герой от „Под игото“.

Да, да…не съм и очаквал и друго. Естествено, че ще започнете да ме сочите с пръст и обвинявате в какво ли не. Но преди това си помислете как е в природата.

Реката тече и общо взето и левият и десният бряг за нея са просто брегове. Да, единият бряг може да има претенции, че е по-важен и по-ценен от другия, ама на реката и е все едно.

Животът минава, реката тече, а бреговете се променят. И единственият шанс да се свържат, е  да бъде изграден мост помежду им. Ама вие сами трябва да го изградите, а не да искате от реката да прави това.

Докато вие от левия и вие от десния бряг се мразите, не занимавайте реката със себе си.

Не искам да се правя на по-голям католик от папата, ама колкото и да недоволствате  и обвинявате, приемете, че вие от  шествието и вие от контрашествието, слава Богу,  сте много, ама много по-малко от хората, които са извън и двете шествия.

Важна е реката, разбирате ли? Без река няма брегове. Ни ляв, ни десен.

А ние сме реката, а не тези с чорапогащниците или онези с калпаците. Не казвам, че ние сме добри или вие лоши, не казвам, че вие сте добри или ние лоши. Казвам само, че в света има място за всички, ако не си пречим и не се самоизтъкваме.

Ха, че то от тия разговори за левия и десния бряг станало време за прогноза.

Днес ще бъде слънчево, но за цвят ще имаме и променлива облачност. На места ще има и превалявания от дъжд. Максималните температури ще достигнат до 26 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...