ориентири 21 май 2019 2019-05-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbnM0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--9b4266602e977d0251a87dc7736a518fc08e16f3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34676.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Нургюл Салимова получи приза "Шанс за таланта 2019"

Златното момиче на българския шахмат Нургюл Салимова стана носителка на Големия приз - "Шанс за таланта 2019".

Наградата се връчва от Фондация „Шанс за децата и природата на България“. Церемонията се състоя на 19 май в Бургас.

Фондацията поема изцяло разходите на деветокласничката за участието ѝ в Европейското първенство по шах за жени, което ще се проведе през ноември 2019 в Монте Карло.

Индивидуални парични награди получиха млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката, музиката и литературата - Константин Радостинов Башиков, 4 клас от Музиклано училище "Проф. Панчо Владигеров" – гр. Бургас за особени успехи в сферата на музиката; Ясен Пламенов Пенчев, 7 клас, ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" – гр. Габрово за отлично представяне на републикански и международни олимпиади, конкурси, състезания, в сферата на математиката; Виктор Ивайлов Кожухаров, 10 клас, МГ "Баба Тонка" – гр. Русе за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на информатиката и информационните технологии; Стефани Веселинова Ангелова, 10 клас, Първа езикова гимназия – гр. Варна за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на литературата; Денис Исметов Мустафов, 10 клас, ПГМЕТТ "Христо Ботев" – гр. Шумен за иновативен проект в областта на науката и технологиите.

„В България има много таланти! С отпускането на индивидуални награди искаме да накараме младите таланти на България да се гордеят с постиженията си и да откроим успехите им в дадена област като победа заслужаваща специално внимание. Целта ни е да стимулираме не само работата върху таланта, но и неговата изява. Затова проектът "Награди, стипендии и отличия" вече девет години възнаграждава и стимулира не само талантливите, а и изявяващите се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги доказват в състезания с други“, заяви Лилиана Славова, Председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Наградени бяха още и финалистите от V-тия Национален литературен конкурс на тема „Моето писмо към България“, както и финалистите от V-та Областна олимпиада по информатика и информационни технолии. Двата престижни и етаблирани форума за изява са създадени и реализирани от Фондацията, откриваща и развиваща дарбите и способностите на българските деца.

Годишният празник на таланта премина с много детски усмивки, с бурни аплодисменти и препълнена зала, а магията на българската музика в изпълнение на фолклорна формация „Зеленика“ към центъра за млади таланти в Бургас звуча специално за всички гости.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...