време за прогноза 15 май 2019 2019-05-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBamczIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7c74d0903275075ca219caa9056fe5110d8dd809/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34633.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Български поличби и предзнаменования

Хич даже не  е нужно някой да ви гледа на кафе или на карти, да хвърля боб, да се кокори в звездите или в стъклена топка, да призовава духовете на ваши отдавна склопили очи роднини и прочие, за да ви стане ясно, че напоследък живеем в усилни времена.

Наистина, напълно излишно е да се правят подобни неща, защото те, поличбите и предзнаменованията са пред очите на всички.

Изобщо не бих се учудил, ако някъде на някоя стена на някаква сграда неизвестен майстор на графити вземе, че напише  „…ке падне“

Старите хора неслучайно казват „Камъните падат, падат от небето“

Направи ли ви впечатление, че само за около два дни се случиха смайващи неща.

Кажи речи едновременно рухнаха и бяха разбити на парчета Кралски чертог, ДавайГришо и министърът на земеделието. Сразиха ги, срутиха ги и събориха на земята и това беше. А изглеждаха направо непобедими.

Само това да беше, пък то накъдето и да погледнем, навсякъде рев, вой и скърцане със зъби.

И за кого бият камбаните в края на краищата?

Българската Нотр Дам, демек нашата дама, туй де…първата ни дама скръцна със зъби на някакви изпаднали германци затуй, че и попречили да се хване на хорото на някакъв испански мегдан. 

Че като извика „Дракарис“ , че като ги подпали тази ми ти разгневена българка…

Напопържа ги, а германците мълчат.  

Ама, те и роднините на един партиен председател мълчат.  Чинка му, балдъзата му, шуреят му, шуринайка му, леля му, свако му, бая рода, айде ако не до девето коляно, но поне до пето, всички мълчат бетер мълчанието на агнетата.

И тъй в пълно мълчание построили по една къща за гости или по две. Проверяващите и те мълчат.

Ще кажете, че каква поличба е туй. Ами, не знам. Тя и баба Ванга нищо не е казала по темата за къщите за гости и Нострадамус и той мълчи. Дори проф. Михаил Константинов не се е изказал по казуса. Страшно е това мълчание.

Ке паднат ли тия къщи? По-скоро не. Тях ни дракон огнедишащ, ни прокурор може да ги събори.

Казват ,че сме най-бедната страна в ЕС, ама по къщи за гости, в които не ходят никакви гости,  на глава от населението може да сме на едно от първите места.

Има десетина дни до изборите и след тях? Quo Vadis? Накъде отиваме?

Отиваме на купон, да се кълчим до сутринта – пееше Джорджано, но какво ли разбира пък той.

Отиваме на мач, защото сал тази едничка радост ни остана.

Единственият светъл лъч в тези мрачни и студени дни е победата на Любимец 13  и отбора на Бистришките тигри над ветераните на Лудогорец.  Капитанът на победителите носи на гърба си номер 13. И това ако не е поличба.

Какво беше казал английският футболен майстор Гари Линекер?

Първенството по футбол за ветерани в България е все едно и също. Играят някакви отбори, борят се и накрая Бистришките тигри и Борисов печелят титлата. Така си е. Те пак победиха.

Радуенте сен и веселите сен.

Пълни глупости!!! – ви чувам да казвате. А вие защо изтърпяхте дотук и ги прочетохте целите?

Добре де…не може Ванга и Нострадамус да не са казали пък съвсем нищо за къщите на гости.
току виж излезе неоткрит досега текст, в който ще пише „И в годината, когато бистришките тигри ще победят пак на полето бойно, тогаз един рицар ще отиде в крепостта Брюксел и ще отвори аптека и бензиностанция“

Е, тогава вече последният трябва да загаси лампата и за закриваме всичко.

Ха, ама то време за прогноза станало

Днес ще е студено, хладно и дъждовно. Максималните температури в Бургас и региона ще достигнат 19 градуса. Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...