време за прогноза 09 апр. 2019 2019-04-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazAzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fe18477c42047fe990f552a3f4dd72745a1b83c6/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34331.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дом за всеки партиен член, а за всеки безпартиен... пълен член

Ех, де, да можеше някоя партия честно и почтено да обяви предизборната си програма, концентрирана в едно кратко послание или слоган от типа на „За всеки партиен член дом и доходна служба“

Не само щеше да бъде честно и щеше да е напълно прозрачно. А сега какво. Трябва срамежливо да се крият зад някакви завъртени фрази и клишета.

Крият се, ама се вижда толкова ясно, че е пълно с хора, които виждат членството в някоя партия като трамплин към едно светло бъдеще. Само че твърде често ръцете на онези партийци, които изграждат светлото си бъдеще, са много мръсни, много потни и много крадливи.

Един приятел ми каза, че напуснал партията си, на чиято организация в града си бил основател. Напуснал я тогава ,когато тя взела властта.

Признавам си, че изумено го попитах. Защо бе? Защо я напусна баш в такъв момент?

А той ми отвърна, че го направил, защото съпартийците му започнали да правят и да искат да правят същите неща като предната партия, която заедно свалили от властта.

Облякъл се Илия, пак в тия.

Какво казваше онзи скандалният французин Бегбеде…“Най-лошото на властта е това ,че в един момент се възползваш от нея“

Мда…у нас всяка власт си има своите партизани. И всички партизани във властта у нас възприемат  държавата или общината, селото или града като мандра, която трябва да бъде ограбена.

Партийният партизанлък е онзи ужасен процес, който предизвиква пукнатини във всяка партия. През миналия век ни учеха, че партизаните освобождавали градове  и села, кажи речи цялата държава, а днес животът ни учи, че партийните партизани освобождават градове, села, че и цяла държава от себе си и от партията, която са съсипали.

Какви партизани, бе брат. Това си обикновени крадци.

Но да се върнем на онова послание от началото на нашата дружеска беседа.

„Дом и доходна служба за всеки партиен член“ . Хубаво звучи, ама някак незавършено.

В своята цялост и пълнота би трябвало да изглежда така.

„Дом и доходна служба за всеки партиен член, а за всеки безпартиен пълен член“

Може и кратък член…за да имат все пак някакъв избор хората, които не са членове и не подкрепят хипотетичната партия, която е спечелила властта в някакъв момент.

Но с риск да предизвикам конфликт с пазителите на граматиката от село Граматиково ще кажа, че за съжаление у нас има хора, които мислят, че е съвсем нормално всеки партиен член да мечтае да стане пълен член…т.е един преуспяващ, проспериращ, влиятелен, богат, силен и вечно управляващ партиен член.

А подобна изява по време на изпит пред черната дъска на историята заслужава една единствена реакция от изпитващите граждани и тя би трябвало да звучи така

„Седни си. Слаб две“

Така става винаги. Гражданите пишат двойка на онези управляващи, които са позволили на партийните партизани да разрушат партията им и да се превърнат в самодоволни  и арогантни партийни членове.

Ха, ама то станало време за прогноза.

Добре…днес ще е облачно, дъждовно, влажно и съответно кално. В Бургас и в региона ще се радваме на максимални температури от порядък ана 14 градуса.     
                                                                                                                                                                                       
Нека ви върви по вода и нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...