спорт 05 апр. 2019 2019-04-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ0kzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--715f9bdcb996255e2da54b01fee9054cc7d8f4b9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34304.jpg

Burgas Reporter Ltd.

И от лагера на "Нефтохимик" призоваха за подкрепа към Владимир Стоянов

На фона на растящото  футболно хулиганство, проявите на агресия и опустяващи трибуни по стадионите в България, едно скромно послание показа, че в бургаския футбол все още е останало място за джентълменство, уважение и човещина.

Членът на Съвета на директорите на футболния „Нефтохимик“ Николай Тодоров отправи призив към всички фенове „шейховете“ да се включат в дарителската кампания за събиране на средства за лечението на легендарния нападател на …„Черноморец“ Бургас Владимир Стоянов. Призивът "Всички можем" беше един зов към "зелените" шалчета да помогнат не на един „съперник“, а на един достоен човек.

Потърсихме г-н Тодоров, за да обясни какво го е мотивирало да изпрати подобно послание за помощ към един от най-знаковите играчи на градския „враг“

Май не е често срещан акт за нашенските традиции…ръководен фактор от футболен клуб да отправи призив да се помогне на легендарен играч от състава на историческия градски съперник…Защо отправихте молба към феновете на „Нефтохимик“ да дарят средства за лечението на легендата на „Черноморец“ Владимир Стоянов?

Нека погледнем нещата от друг ъгъл. Покрай работата ми в отбора в последните пет шест години аз се доближих до хора, които са във футбола в град Бургас. Всички ние знаем, че Владо Стоянов е легенда на „Черноморец“, но не бива да забравяме, че е бил за малко и треньор в школата на „Нефтохимик“. Водил е страхотни отбори, изградил е таланти и те още играят, но ви моля, да не акцентираме на това противопоставяне между „Черноморец“ и „Нефтохимик“. Най-важното е това, че този човек ми направи изключително голямо впечатление като професионалист, който си разбира от работата. Изключително добре се работи с него. Запознах се по стадионите с Владимир Стоянов и го видях в друга светлина. За голямо съжаление не го познавах от преди, не съм бил фен на „Черноморец“ и не съм му гледал много мачове, но за мен той е преди всичко страхотен  като човек и когато преди седмица видях, че има такава кампания, споделих веднага информацията. Призивът ми е към всички хора, привърженици и на „Нефтохимик“ и на „Черноморец“. Няма никакво значение на кой отбор са фенове. Просто хората, които познават Владо, те знаят какъв човек е.

 По-лесно за повечето фенове е да се мразят помежду си, да се ненавиждат и да обругават взаимно клубните легенди, а вие ги призовавате да помагат. Няма ли да объркате твърдолинейните фенове на „Нефтохимик“  и „Черноморец“  с такава съпричастност?

Не, няма какво да ги обърква. На всички казвам едно и също. Футболът в Бургас има нужда от такива хора като Владо Стоянов. Професионалисти, които знаят какво правят. Не е тайна, че в един период, когато бях изпълнителен директор на „Нефтохимик“, каних Владо Стоянов да оглави нашата детско-юношеска школа. Водих разговор с него и ме впечатли, че изискванията му за футбола са много високи. Това е всичко. Не желая да се противопоставят „Нефтохимик“ и „Черноморец“ в този случай. Тук става въпрос за един страхотен човек, който си разбира от работата, добър е като треньор и като човек, лесно се общува с него…това е водещото. Нека всички  да се включат в кампанията. Както феновете на „Черноморец“, така и феновете на „Нефтохимик“. Тези хора като Владо Стоянов са важни за Бургас, за футбола изобщо.

Интересното е това, че преди няколко дни се засякохме с него на мач на юношеските отбори. Той беше делегат на срещата. За мен е истинско удоволствие да гледаме заедно, рамо до рамо мач с него. Даже се срещнахме на мач между „Нефтохимик“ и „Черноморец“ при децата и при юношите.

За мен Владо Стоянов е пример за възхищение, дори за това как се справя с тази болест  и изобщо, човек може само да му свали шапка.
Нека излезем извън фенското, извън „Нефтохимик“ и „Черноморец“, извън враждите между клубовете. Не става дума за клубни цветове, става въпрос за човещина. Така беше и за Парушев, лека му пръст.

Какво предизвика вашият призив?

Ние сега и от клуба ще приканим от страницата ни хората да даряват в кампанията. Говорих с ръководството на клуба да помогнем. Вече сме го направили някои. Отделно футболистите от клуба са направили нещо помежду си, събират средства. Дадохме една фланелка, която ще бъде разписана от всички играчи и ще бъде пусната на търг. Един от нашите футболисти, Мишо Георгиев, който е възпитаник на Владо Стоянов, той движи това с фланелката. Това са неща, които са направени дотук, но без да се акцентира на тази подробност, че ние сме от „Нефтохимик“. Всичко това се прави заради Владо Стоянов, най-вече заради това какъв човек е. Правим, каквото можем. Ако може и феновете на „Нефтохимик“ да помогнат, ще е супер. Ще бъде много добре.

 автор: Красимир Калудов

 

P.S Желаещите да помогнат на Владимир Стоянов могат да направят това като изпратят есемес на номер 17777 с текст  DMS VLADIMIR . Подробности можете да откриете ТУК

Можете да преведете вашата сума и на дарителската сметка

Владимир Русев Стоянов/ BG10TTBB94001524198551

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...