спорт 04 апр. 2019 2019-04-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ0UzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--da2c7391772ba5421f9e0287ef25c0ec7c1b26a1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34299.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Трогнатият Владимир Стоянов: Онемял съм от това, което се случва

Преди дни започна дарителска кампания в помощ на Владимир Стоянов, обичания от няколко поколения футболни запалянковци централен нападател на Черноморец Бургас . В богатата си кариера безпощадният стрелец премина през Черноморец, Локомотив Сф, стигна и до испанския Депортиво Ла Коруня.

След приключването на активната си кариера Владо Стоянов влезе в ролята на треньор.

От няколко години той води мъжка битка с тежко заболяване. Диагнозата е заболяване „белодробен дребноклетъчен карцином“

След поредица от химиотепарии Владо Стоянов е открил надежда в ново лечение, което му е препоръчано от родни водещи специалисти в медицината.

Процедурите обаче трябва да заплати сам, а събирането на средствата е непосилно за него.

Ето защо негови близки приятели организираха дарителска кампания.

Желаещите да помогнат на Владимир Стоянов могат да направят това като изпратят есемес на номер 17777 с текст  DMS VLADIMIR . Подробности можете да откриете ТУК

Можете да преведете вашата сума и на дарителската сметка

Владимир Русев Стоянов/ BG10TTBB94001524198551

Ето какво сподели за читателите на „Бургаски репортер“ Владимир Стоянов.

Просто съм развълнуван и много изненадан. Нямам думи, не мога да намеря думи, с които да изкажа благодарността си за тази съпричастност, която виждам в момента. Хора отвсякъде правят дарения, но за мен и важно и това, че много ми се обаждат. Има хора, които ми звънят, само за да ми кажат, че ме подкрепят и че са с мен, а това е много …много е важно за мен. Дали ще събера сумата, това е отделен въпрос…

Това е някакво ново лечение у нас. Благодаря на доцент Калев от Варна, благодаря на моя най-голям приятел Стоян Пумпалов и на жена му Таня Пумпалова. На цялото семейство. Те бяха в основата на кампанията, която сега се провежда за мен. Те откриха тази дарителска сметка на платформа и там се включват и мои приятели от САЩ. Те също помагат активно.

Нямам думи как да изразя благодарността си и моята признателност към познати и към непознати, които правят всичко това. Дори ми е малко неудобно от всичко това.

Разбрах, че някъде са писали или казали, че съм бил на легло. Не, не съм на легло. Напротив.

Продължавам да се боря. Чувствам се с подкрепата на хората по-силен, вървя с високо вдигната глава. Правя разходки, дори в момента съм на терапия с таблетки.

Събера ли нужната сума, ще се подложа на другата терапия, която е давала добри резултати в САЩ. Според моите приятели, сем. Пумпалови, на които много съм благодарен, този карцином се лекува в САЩ именно по този начин. За съжаление в България, а изобщо в Европа за моето заболяване не се използва това лекарство.

Според доц. Калев, благодарение на когото аз живея, това лечение може да се проведе и върху мен чрез шест терапии, ако сумата бъде събрана. Затова пробваме. Ако понеса добре лечението, ще пиша до Здравна каса и до агенции, за да влезе това лечение у нас и да има надежда за други хора с подобно заболяване.

Просто, това, което виждам, че различни клубове правят организация…не съм ги търсил аз, не съм говорил с никой. Дунав Русе, Локомотив София, Черноморец…не съм търсил никой.

Толкова съм развълнуван, на седмото небе съм от радост и щастие от това, че хората ме помнят и уважават и съм оставил някаква следа. Да, аз исках тази следа да е по-голяма за бургаския футбол, но..но…но…смятам, че и това ще стане след време.

Благодаря на всички за вниманието и подкрепата.

P.S На главната снмика Владо Стоянов е между вратаря Любомир Шейтанов и Красимир Димитров - Херо

 

Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...