ориентири 30 март 2019 2019-03-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ0JnIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c2f7cdf147abab5351e6f4b743faef156b911600/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34239.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Започва големият ремонт на бул. "Захари Стоянов"

Временна организация на движението ще бъде въведена по бул. „Захари Стоянов” в к-с „Меден рудник”.

Мерките ще влязат в сила от обяд на 1 април – понеделник.

Ограничението се налага заради започването на основния ремонт по улицата. Дейностите ще протекат в четири етапа.

Рехабилитацията ще стартира в участъка от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Александър Георгиев Коджакафалията" (вътрешната магистрала на "Меден рудник") до кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов".

Строителите ще започнат с премахване на старата и полагане на нова асфалтова настилка в платното, водещо от к-с "Меден рудник" в посока Пътен възел Юг. През това време автомобилите ще се движат двупосочно в свободното платно. Няма да има промяна в организацията на движение в долния участък, под кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов".

Ремонтът ще бъде труден, тъй като бул. "Захари Стоянов" е основната входно-изходна артерия на огромния жилищен комплекс, в който едновременно с броя на жилищните сгради и техните обитатели, расте и броят на автомобилите. Но той е необходим и полезен. Спазвайте знаците и временната сигнализация на пътя!”, призовават от Община Бургас.

От там обещават да ограничат дискомфорта за шофьорите до възможния минимум и проектът да бъде завършен достатъчно бързо, но не за сметка на качеството. За целта строителната фирма ще въведе удължено работно време.

Изпълнението на първи етап на проекта ще продължи две седмици. След това ще се премине към следващия етап - от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". Неговото изпълнение също ще продължи около две седмици. За началото и сроковете на втори и следващите етапи, както и за възможни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява своевременно своите жители и гости.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...