време за прогноза 29 март 2019 2019-03-29 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1pSIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--71f079b38474645ab71dacb61ec60b040b7d0ff1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34231.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Без вина виновни в Златният век на българската апартаментура

Едни хора се разделиха с постовете си. Направиха го, не защото носят някаква вина, а за да демонстрират морал и величие. И с ръка на сърцето заявяват, че всичко, което са правили,  е законно.

Плачи дете, баща ти е невинен – пееше някога Тодор Колев.

Иначе казано тези хора ни показаха морал и право. По-скоро своите разбирания за  морал и право.

В Отечество Любезно Как Хубаво Си Ти…тези две понятия, тези две категории рядко стоят рамо до рамо. Нагледали сме се на примери, от които става ясно, че някои нашенски нотабили имат винаги право, а дали имат морал…за това на никого не му пука, на тях най-малко. И стана така, че винаги имащите право превърнаха морала в нещо като ластик, като дъвка или микрофибърна кърпа, с която позабърсват петната по светлия си лик.

От уроците по история си спомням, че един от периодите на величие на българската държава беше определян от учените като Златен век.

Свързва се с периода на управление на цар Симеон. Тогава размерите на България били внушителни. Културата процъфтявала, градовете се разраствали, строяли се пътища, дворци, църкви, съседите уважавали страната ни, всички търгували с нас и …неслучайно са наричали този период Златен век.

Какво ще пише след време в историята за периода, в който живеем?

Можем само да предполагаме, но е много възможно отново да бъде определен като нов Златен век.

Ще пишат, че по това време и през това управление са се изграждали пътища, църкви и дворци…и дворци…и дворци.

Затова ще то наричат Златен век на българската апартаментура, през който едни хора са имали право да нямат морал, но всичко е било стабилно

Ха, ама то станало време за прогноза, бе.

Днес ще има променлива облачност Ще бъде хладно , а максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до около 10 градуса.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...