време за прогноза 09 март 2019 2019-03-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcm8zIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fc8d05086118ca4943a4739d0be05e003c990623/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34031.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Данъчна прошка за милиони преди Сирни Заговезни

Бях чел, че когато римският император Траян превзел областта Дакия, демек днешна Румъния, отнесъл в Рим толкова много сребро, толкова много роби работници, че опростил данъците на всички римски граждани за една година.

Представяте ли си? Това е била първата и вероятно единствена в древността данъчна амнистия. Но въпреки планираната загуба от невзети данъци Рим бил на печалба и то каква. Между другото точно по времето на император Траян Римската империя достигнала върха на своето величие и никога повече при ничие друго управление това не се повторило. Всеки път, когато отида до форума на Траян и до неговата колона, се сещам за успехите на този владетел.

Вече втори ден в Отечество любезно се чува рев ,вой и скърцание със зъби заради това, че държавата решила да опрости 8 млн лв на мюфтийството. Политици срещу политици, чиято единствена мизерна цел е да сблъскат българи срещу българи, християни срещу мюсюлмани.

Вчера един приятел гневно ме напсува, че в този прост сайт съм пишел за птички и пчелички или за някакви си там женски кариерни развития, вместо да сложа пръст в раната и да завъртя обратно на часовниковата стрелка, че да потече гной и кръв и слуз и други родни гнусотии.  Пита ме дали не било важно за мен това, че държавата харизала 8 милиона лева. Знаел ли съм аз, че това е, да това е вкусът на времето, както пееха Щурците.

Приятелю мой и вие скъпи сънародници. Вкусът на времето има вкус на лайно. И вие го дъвчите нонстоп като дъвка за радост на онези, които са ви го сложили в устите. Мляс, мляс.

Така както сте се опулили към тези опростени 8 милиона лева, не усещате ли драги мой как пак едни и същи тарикати, по един и същ елементарен начин ви хързулват по склона, докато се блъснете челно в някоя скала. Не усещате ли как ви го начукват здраво по всички възможни начни.

Тези опростени 8 милиона са най-малкият ви проблем, но явно е достатъчен голям във вашите очи, за да ви замъгли погледите и да не видите къде къде по-големи проблеми от него.

Заради осемте харизани милиона забравихте ли милиардите, които едни хора взеха от банките за няколко месеца между 1996 год и 1997 год. Това бяха милиардите левове, които вие бяхте депозирали там. И за тази кражба няма виновни.

Забравихте ли 4.5 милиарда лева, които едни хора с мръсни ръце, но чисти като сълза според прокурорските проверки, взеха от КТБ? И няма виновни или уж има някакъв виновен, който отрича вина от таз тежка чужбина, ама никой не му дава думата, че да не вземе да каже някакви неприятни истини.

Забравихте ли как преди време едни чужденци искаха да купят една българска компания за близо милиард лева, но едни момчета българчета я купиха за около 250 млн лв. с обещание да инвестират много милиони, но след това уволниха работниците, понарязаха на скрап активите, че дори поискаха да им опростят обещаните инвестиции, защото имало световна криза. Сега същите тия момчета българчета учат българите как се прави бизнес. И ние им ръкопляскаме.

Забравихте ли, че през последните години се изливат все повече и повече пари в здравната система, а тя става все по-болна и възпроизвежда болни българи, прогонва лекарите в чужбина или убива пациентите. Виновни няма.

Забравихте ли всички тези и толкова други неща? За едни 48 млн. лв платени за една дупка в голмя български град? За едни 30 млн лева, платени за нещо студено, оставено в резерв? Забравихте ли толкова много милиони и милиарди, изсипани в канала, за да изтекат оттам до един джобчета?

Пичове, вие кухи ли сте, тъпи ли сте, малоумни ли сте, 80% дебили ли сте, че се хващате на такива евтини въдици с такива ръждясали кукички.

Признавам си като представител на частния бизнес, че за мен е непреиемливо, гадно, не е справедливо и дори е отвратително да опрощават 8 млн лв на някакви хора, които не са плащали осигуровки години наред, защото бог така им бил казал, а мен да ме въртят на шиш, ако не внеса данъците на скромната си фирмица, но…

Да се опитвате да ми казвате, че тези 8 млн лв. , които държавата опрости, са алфата и омегата на престъпленията срещу човечеството, ами това е тъпо, тъпо, тъпо.

И се сещам поне за няколко партии, които само това чакат.

Едните ще ревнат псевдопатриотично  „Аха, за мюсюлманите може, а за мнозинството българи не може“, а другите ще отвърнат „Братя мюсюлмани, видяхте ли ги колко са лоши и как искат да ви посегнат. Само ние ще ви защитим“.

Да не би тарикатите да раздадоха тези пари на калпак на мюсюлманите? На онези, които обработват земи, гледат животни, сторят сгради и работят от сутрин до здрач? На тях ли дадоха 8 млн лв, че им скачате с гневни изблици?

Какви кретени. Какви идиоти на възлови позиции по върховете. Какви кретени в низините, които се оставят да бъдат водени за носа.

Толкова сте лесни. Толкова сте предвидими. Струвате само 8 милиона лева. За толкова ви излъгаха.

А решението е толкова просто.

Изхвърлете мъртвото магаре, както се казваше в онзи стар филм.. Имате 8 млн причини да направите това.

Изхвърлете веднъж завинаги тарикатите с мръсни ръце от позициите с власт. Изхвърлете неграмотниците от ръководните постове. Изхвърлете негодниците , които винаги омърсяват вярата на хората и обичта им към родината, за да предизвикат хаос и братоубийствени конфликти, с които да прикрият своята абсолютна некадърност и стремеж към лов на риба в мътна вода.

Кажете „Баста“, изревете „Стига повече“ и раздайте няколко шута. Направете го безплатно, а не за да ви плати някой 50 лв на изборите.

Изхвърлете мъртвото  магаре от политиката и властта, за да не ви изхвърли то. Изхвърлете всички магарета, които ви се хилят отдалече, докато вие бутате каруцата в калното блато, където са ви вкарали.

Или…я, по-добре бройте до осем милиона. Може пък само дотам да ви стига умът.

А, ама то време за прогноза станало.

Днес ще е слънчево, стабилността ще ви държи здраво навсякъде и казано честно всичко, ще ни е наред.

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 21 градуса. 

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...