време за прогноза 22 фев. 2019 2019-02-22 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa3cyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7bcc4dd246e5968b94f7305c97149894c75ccc91/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33895.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Синоптичките ги избират по красота, а политиците по вярност към лидера, но и едните и другите обещават

Прогнозите за времето са пълни с обещания…предизборните програми и предложенията за промени в законите също. Е, разликата се състои в това, че подробностите за времето ги поднасят красиви девойки с палави очи и главозамайващи деколтета, а политическите платформи понякога ги представят странни персони.

Така е. Синоптичките ги избират основно по красота, а политиците по съвсем други критерии, между които вярност към партията, вярност към лидера и …е, тези условия са фундаментални, а другите идват после дори може и без тях.

Какво трябва да притежава един човек, за да преуспее в политиката? Силни лакти, за да изблъсква конкурентите към върха, гъвкави колене, за да пълзи към върха и умение да се навежда, за да служи като стълбица или изтривалка на лидера.

Е, може и да е смел, принципен, честен и твърд, но тогава му предстои от първа ръка да научи какво означава онова състояние „Изгори, за да светиш“

Фойерверк, демек. Той танцува само едно лято. В дясно е пълно с такива примери.

Лакти, колене и кръст, това са оръжията за преуспяване в тази сфера.

Ама, хайде холан. Дайте да си поговорим за култура.

Онзи ден министърът на туризма обяви, че няма да ходи да гледа церемонията за филмовите награди „Оскар“. Не им върви на тези награди. Първо стана ясно, че церемонията ще остане без водещ, а сега остават и без госпожа Николина. Ами, загубите са непреодолими. Ще има да се въртят тревожно по местата си холивудски звезди и да се оглеждат, оглеждат…

Бих предложил г-жа Кристина Патрашкова за водещ на „Оскар“. Артистична, неподражаема и наша мома, българка. Бая ще ги разтревожи от сцената.

Разтревожена холивудска звезда издирва сред публиката на церемонията с филмовите награди "Оскар" български министър

Тя тревогата става все по-масова и силна. Целокупният български народ се тревожи разделили са се ДавайГришо и неговата Никол или са си дали зимна ваканция, а може пък да са в отворена връзка като нашите Обединени патриоти. Те силно любят и мразят и после Отечеството най –обичат мнозинството и стабилността.

Ей, ги на. От БСП станаха от депутати на хъшове и обикалят да бунят народа или май да го будят, пък може и друго да е.

Чух, че един от най-яростните защитници на промените в изборния закон, отнасящи се за преференциите, сега яростно защитава промените на промените в изборния закон, отнасящи се за преференциите.

Извинявам се, ама действията на някои нашенски сенатори ми напомнят на заниманието на един средностатистически хамстер, който върти ли върти въртележката си или топурка там по своята си бягаща пътечка и си въобразява, че прави какво ли не, пък то…

Има политици, които могат спокойно да зарежат политическата си кариера и да се цанят на работа като ветропоказатели или като фурнаджийски лопати. Може и като въртящи врати.

Макар че някои видимо работят и като изтривалки или наколенки. А други мечтаят да станат учители по литература.  Ха, онази депутатка г-жа Анна Баракова нали и тя беше учителка? Хм, май е по-добре да е депутатка. Последствията ще са по-приемливи.

Преди години в САЩ имаше правителствена криза заради една Моника Люински, а у нас Люинките са безброй, ама карай да върви, това е блус. Дори имам съмнение, че у нас кризите възникват тогаз, когато политическите „люинки“ избягат от обекта на обожание и го оставят сам.

Има една читателка, която незнайно защо ни чете от кора до кора и все ми пише гневно, че се опитвам да коментирам сериозни неща с простия си селски език…Госпожо, извинявам ви се и за да не ви късам нервите, ще сменя темата.

Ей, ама то станало време за прогноза.

На Черно море много е добре, слънце пече, ама после няма да е добре, защото не само слънцето няма да пече, ами ще се появи облачност, че и дъжд, а максималните температури ще достигнат 12 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...