време за прогноза 21 фев. 2019 2019-02-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa2MyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c0d03774db5b06782e2df612c155adb30aa5cb51/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33884.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Когато в мазата ви влезе не "Крадецът на праскови" или "Крадецът на книги", а крадец на колела

Сещам се за онзи вопъл на Тодор Колев „Да ми откраднат чистачките от моята скромна кола“ и другото отчаяно „Дай ми ги, дай ми ги или ми ги върни“

Аналогичен случай в наше село. Неизвестен извършител разби няколко избени помещения в нашия вход и от моята скромна маза открадна колелото на сина ми.

Ще кажете сигурно „Я, се чуй, бе!!! Какво се сополивиш? Хората цяла банка откраднаха преди няколко години барабар с парите и с купените от нея предприятия, хората окрадоха парите от европрограмите и обществените поръчки, пък ти за едно колело цивриш“.

Знаем и за филма "Крадецът на праскови", а книгата "Крадецът на книги" е прекрасна. Хубави истории за крадци.

Да, така е. Смешно е да цивря. Пренебрежима малка загуба за човечеството е кражбата на велосипеда на сина ми.

На всичкото отгоре не беше и някакво супер гига мега хипер иновативно модерно колело, а най-обикновен байк.

Само че още си спомням, когато преди няколко години купих колело за голям човек на моето вече пораснало момче и му го подарих, как в очите му се видя радост, щастие и дори гордост от това, че вече е минал в отбора на възрастните. Хубав момент беше.

В моите очи тогава нищо те се виждаше, защото малко се бяха насълзили, ама то нали съм ви казвал и друг път. След определена възраст едни мъж прави с лекота две неща. Разплаква се и се напикава много лесно.

Е, аз засега само се насълзявам лесно. Отделителната ми система все още е напълно дисциплинирана, слава Богу.

Та, затуй когато видях разбитата ми скромна маза, ами…почувствах се кофти. За втори път я разбиват, да му се не види. Не че има какво да се вземе от нея, но…

Да не мислите, че ще тръгна да си задавам онзи въпрос на Тодор Колев  „Как ще ги стигнем американците“. Не, това е загуба на време. Няма смисъл да питам неща, свързани с Америка.

Нали знаете, че ако някой крадец влезе непоканен в собствеността на американец, домакинът може да го застреля и да получи похвала от жителите на квартала и местния шериф. А у нас онзи пловдивски доктор, който стреля срещу крадец с ен на брой присъди, сега ще бъде съден.

Не, аз не съм кръвожаден и никога няма да бъда, поне така си мисля.

Но все пак като дълбоко повлиян от Тодор Колев, ще посветя няколко реда на крадеца.

Друже мой, в нашите мази до онзи ден нямахме хлебарки и плъхове, но ти ги замести успешно.

Не се обиждай, че те сравнявам с тези твари, но го правя, защото ти се промъкна също като хлебарка и отмъкна нещо чуждо също като плъх.

Да ме прости Господ, но ще ти пожелая нещо в стил „две в едно“. Пожелавам ти лично на тебе да караш колелото на сина ми със здраве, но докато се подрусваш на седалката, своевременно да се сдобиеш и с един хубав обострен хемороид? Демек вятър в косите те и огън в …знаеш къде. Не много добра комбинация, но ти я пожелавам.

Нищо, като продадеш колелото на сина ми, което ти открадна, с получените пари ще си купиш лекарство, за да решиш хемороидалните си проблеми и да възстановиш хармонията в живота си или поне в задницата си.

Не, бе…майтапя се. Това не е клетва. Не ти мисля лошото. Дори наистина ти пожелавам само хубави неща. Бъди жив и здрав. Създай семейство и имай син.

Не те обвинявам. В края на краищата ти си направил своя избор на свободен човек. Ти си избрал сам да бъдеш хлебарка или плъх и нали знаеш. Общо взето те винаги се срещат със съдбата си, а тази среща е обикновено тъжна.

Хайде, карай колелото със здраве. Аз пък ще купя ново на сина ми. Може пък да се срещнем край моята маза следващия път, ако си решил пак да наминеш. Точно ще ти покажа онази голямата помпа, която си забравил да вземеш. Мога да ти я …хм…пъхна любезно някъде, за да можеш да си тръгнеш с нея и да си бъдете неразделни с нея. Направо ще станете едно цяло. Ти и помпата. Хубава комбинация, затвори очи и си я представи.

Поздрави …от моята скромна маза…и ми прости, ако ти изглеждам лош и ядосан. Бях такъв може би само за минута две. В края на краищата не можем да се ядосваме на един плъх или на една хлебарка, нали.

С извинение

Твой...

Ха, ама то станало време за прогноза

Днес ще имаме променлива облачност и слаб вятър. Друга екстра на деня ще бъдат максималните температури около 12 градуса в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

 

 

 

 

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...